hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cemil Bayık: "Takvime uyulmazsa, taslağı açıklarız"

    Cemil Bayık: Takvime uyulmazsa, taslağı açıklarız
    expand

    KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, "Müzakereler takvime göre yürütülmezse, müzakere taslağını kamuoyuna açıklarız" dedi. Bayık, PKK olarak cemaat ile temas kurmak istediklerini ancak karşı tarafın bunu kabul etmediğini de söyledi. Bayık, 6-8 Ekim'de 40 kişinin öldüğü Kobane protestoları nedeniyle halktan özür diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, İMC TV'ye konuştu ve müzakere taslağının 4 maddeden oluştuğunu söyledi. Bayık, "Taslakta Türkiye aleyhine herhangi bir madde yok" dedi.

    Müzakere sürecinin "oyalamaya tedbir amacıyla" takvime bağladığını belirten Bayık, "Eğer bu takvime uyulmazsa, biz hem taslağı kamuoyuna açıklayacağız hem de tavrımızı çok net kamuoyuna duyuracağız" diye konuştu.

    Tursun ailesine "katil polis" faturası: Haciz geldi!

    Bayık, silah bırakma konusuna da değindi. Bayık, "Bizim gündemimizde silah bırakmak yoktur. Gerillanın yurtdışına çıkması yoktur. Bunlar müzakere sonucunda varılacak anlaşmalara bağlı tartışılması gereken sorunlardır. Kürt sorunu çözümlenmeden kesinlikle bu tip sorunlar tartışılamaz" şeklinde konuştu.

    IŞİD'in eline düşen Ezidi kadınların intihar ettiği ortaya çıktı

    Seçimler için HDP ile CHP arasında olası ittifakı doğru bulmadıklarını belirten Bayık, Başbakan Davutoğlu'nun, Gülen cemaati ile PKK arasında ilişki olduğu iddiasına da yanıt verdi. PKK olarak cemaat ile temas kurmak istediklerini ancak karşı tarafın bunu kabul etmediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Dersim Katliamı"ndaki o fotoğrafın sırrı ortaya çıktı

    ABD'den Gülen'in iadesi konusunda yorum yok

    Cemaatin "milliyetçi ve Kürt düşmanı" bir çizgide olduğunu söyleyen Bayık, "Biz temasa geçerek onları o çizgiden uzaklaştırmayı hedefledik. Ama onlar Kürt düşmanı milliyetçi bir çizgide kalmayı tercih ettiler. Bu nedenle bir ilişki gerçekleşmedi" dedi.

    Öcalan'ın avukatları imza kampanyası başlattı

    6-8 Ekim olayları nedeniyle özür

    Cemil Bayık, 6-8 Ekim Kobanê olayları sırasında "araya sokulan provokatörlerin kanalize etmesiyle kitlenin yönelinmemesi gereken kesimlere yöneltildiğini, bu durumun Kürt hareketinin mahkûm ettiği bir eylem çizgisi ve anlayışı olduğunu" ileri sürdü. Bayık, "Bundan dolayı zarar gören insanlarımızdan ben özür de diliyorum. Tabiii ki bizim daha çok durumlara egemen olmamız gerekiyordu. Bunlara meydan vermememiz gerekiyordu. Ajan provakatörlerin kitle içine sızıp kitleyi yurtseverlere yöneltmesine müsaade etmememiz gerekiyordu. Burada yetersizliğimiz vardır. Onun için ben yurtsever insanlarımızdan, halkımızdan özür diliyorum" dedi.

    İstanbul'da kar ne zaman yağacak?

    İran ile ilgili bildiğiniz her şeyi unutun!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow