hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cesedin yanında yemek yediler!..

    Cesedin yanında yemek yediler..
    expand

    Bartın'ın Amasra İlçesi'nde 39 yaşındaki Zafer Tabak, sahilde birlikte alkol aldığı arkadaşının, "Sen bu denize giremezsin" demesi üzerine girdiği denizde boğuldu. Denizden çıkarılan Tabak'ın cesedi, savcı ve olay yeri inceleme ekibinin geç gelmesi nedeniyle yaklaşık 3 saat sahilde bekletildi. Bu sırada tatilciler yüzmeye ve güneşlenmeye devam ederken, bazıları da kahvaltı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karabük'te oturan Zafer Tabak, gece 3 arkadaşıyla birlikte ilçedeki Küçük Liman sahiline geldi. 4 arkadaş, iddiaya göre sahilde alkol aldı. 2 kişi daha sonra uyumak için araçlarına gitti.

    30 yaşındaki Hüseyin Yıldırım, görgü tanıklarının ifadesine göre Zafer Tabak'a, "Sen bu denize giremezsin" dedi. "Girersin, giremezsin" tartışmasının ardından Zafer Tabak, alkollü şekilde denize girdi.

    Tabak, kısa süre sonra gözden kayboldu.

    Kim Kardashian'dan yine frikik

    Arkadaşı baygınlık geçirdi

    Zafer Tabak, Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibi tarafından denizden çıkarıldı. Yakındaki sağlık ocağından gelen doktorun yaptığı kontrolde Tabak'ın öldüğü belirlendi. Tabak'ın cenazesi ceset torbasına konulurken, arkadaşı Hüseyin Yıldırım baygınlık geçirdi. Yıldırım'a sağlık ocağının doktoru müdahale etti. Ancak Yıldırım kendine gelmedi.

    Hüseyin Yıldırım, arkadaşının cesedinin yanında baygın şekilde 112 Acil Servis ekibinin gelmesini bekledi. Bir süre sonra gelen sağlık ekibi, Hüseyin Yıldırım'ı ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

    Yüzmeye, güneşlenmeye devam ettiler

    Şemsiyenin altına konulup etrafına güvenlik bandı çekilen ceset için de önce cumhuriyet savcısı, sonra da olay yeri inceleme ekibinin gelmesi beklendi. Bu sırada sahildeki tatilcilerin kimisi denizde yüzmeye, kimisi de güneşlenmeye devam etti. Bazı tatilciler de cesedin yanı başında kahvaltılarını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rüzgar Erkoçlar'a askerlik çağrısı

    "Birasından son yudum aldı denize girdi"

    Daha sonra gelen savcı, olay yerinde inceleme yaptı. Bir görgü tanığı savcıya iki arkadaşın iddiasını şöyle anlattı:

    "İki arkadaş arasında, 'Sen bu suya girersin, giremezsin' muhabbeti çıktı. Boğulan bir şey demiyordu, zaten konuşamıyordu. Sonra arkadaşı bize baktı ve 'Abi bak görüyormusunuz giremiyor' dedi. Herhalde boğulan arkadaşın gruruna dokundu. Birasından son yudum aldı ve denize girdi. Tam denize girerken dengesini kaybedip düştü. Biz, 'arkadaşını denize sokma, bak durumu kötü' dedik. 'Buna bir şey olmaz. Biz birbirimizi tanıyoruz. Bu çok iyi yüzücüdür' dedi. Sonra boğulan arkadaşın yüzdüğünü gördük, sonra gözden kayboldu."

    Kamyonet kasasına konuldu

    Savcı ve olay yeri inceleme ekibinin incelemesinin ardından ceset yaklaşık 3 saat sonra sahilden alındı. Ancak cenaze aracı ve ambulans bulunmaması nedeniyle Zafer Tabak'ın cesedi Amasra Belediyesi'ne ait kamyonetin kasasında Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

    Karabük'te hizmetli olarak çalıştığı özel hastanenin kapanmasının ardından işsiz kaldığı öğrenilen Zafer Tabak'ın, 2 çocuğu bulunan eşinden 2 yıl önce boşandığı belirtildi. Tabak'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow