hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeşme'de yayalaştırma başladı

    Çeşmede yayalaştırma başladı
    expand

    İzmir'in Çeşme ilçesindeki yayalaştırma projesi ile Çeşme Çarşısı genişletilerek, turizm faaliyetlerinin sokak aralarına kadar yayılmasını sağlanacak. Mayıs ayında ihaleye çıkılması planlanan Çeşme Yayalaştırma Projesi kapsamında, yollardaki tüm taşlar granit ve bazalt olarak düzenlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çeşme Belediyesi, Çeşme Çarşısı olarak anılan İnkilap Caddesi ile dikey ve paralelinde uzanan sokakları yayalaştırmaya başladı. Belediye ekipleri, kentin fiziki yapısını da dikkate alarak ulaşımı sekteye uğratmadan, bölgedeki motorlu taşıt trafiğini mümkün olduğu kadar azaltıyor. Yaklaşık 190 bin metrekare inşaat alanına sahip Çeşme Çarşısı Yayalaştırma Projesi kapsamında, Mehmetçik Parkı ve Vakıflar İşhanı karşısındaki küçük parkta da düzenlemeye gidilecek. Mehmetçik Parkı'ndaki ağaçlar korunarak meydan özelliği kazandırılırken, Vakıflar karşısındaki park da meydana dönüşecek.

    Yollara granit ve bazalt taşlar
    Mayıs ayında ihaleye çıkılması planlanan Çeşme Yayalaştırma Projesi kapsamında, yollardaki tüm taşlar granit ve bazalt olarak düzenlenecek. 19 bin metrekarede planlanan projede, 14 farklı boyut ve özellikte granit taşı, 2 farklı boyutta da bazalt taşı olmak üzere, periyodik ve sistematik bir düzene bağlı kalmaksızın 16 farklı yapı ve boyuttaki yer döşemesiyle, "hareketli, özgür ve yaşayan bir taban alanı elde edileceği" belirtiliyor.

    Projenin başlama tarihinden itibaren 6 ay içerisinde tamamlanmasını planladıklarını açıklayan CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Çeşme sokaklarının yeni ve özgür görüntüsü 2016 yaz sezonuna kadar tamamlanmış olacak. Burada yaratılacak nitelikli mekanlar ve kesintisiz yürüyüş yolu özellikleriyle Çeşme Çarşısı'nın hem genişliği hem de niteliği artacak. Böylelikle kentin turizm potansiyeli, küçük büyük demeden kentin tüm sokaklarına yayılmış olacak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow