hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çevre Bakanı çevrecilikten şikayet etti

    Çevre Bakanı çevrecilikten şikayet etti
    expand

    Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'de "çevre fanatikliği" oluştuğunu söyledi ve bu durumdan şikayet etti. Çevre Bakanı Güllüce, çevrecilerin, ülkenin gelişmesine yönelik projeleri engellemek için çevrecilği bir enstrüman olarak kullandıklarını ileri sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Mimar ve Mühendisler Grubu'nun (MMG) Eresin Topkapı Hotel'de düzenlediği Kahvaltılı Çalışma Toplantısı'na katıldı. Bakan Güllüce, burada yaptığı konuşmasında önce TOKİ'nin Bursa'da yaptığı inşaatlara değindi ve belediyenin metropolitan planlarına uymadığı için iki kurum arasında yaşanan sorunu değerlendirdi. Bakan Güllüce, "TOKİ'nin ona orada direnmemesi belki hatasıdır. Yaptığı iş yanlış ama illa her yanlışı yapacam diye bir şey de yok" dedi.

    Çevrecilikle ilgili tekliflerde Batı'nın örnek alınmasını eleştiren Bakan Güllüce, Batı ülkeleri ile Türkiye'nin koşullarının örtüşmediğini ileri sürdü ve "Belki Türkiye'nin son 200 yıllık problemi de biraz buradan kaynaklanıyor. Herkes batıya bakmaktan boyun fıtığı olmuş" diye konuştu.

    Çevrecilikten şikayet etti

    Çevre Bakanı Güllüce, Türkiye'deki çevreci anlayıştan da şikayetçi oldu. "Çevre fanatikliği oluştu" diyen Güllüce, "Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ya da gelişmemiş ülkelerde bazı ülkeler, çevre bilinci, çevre mantığını oranın gelişmesiyle ilgili bir kırbaç olarak kullanıyor. O ülkeler kendilerini geliştirmeyle ilgili hangi projeyi atarsa atsın, eğer öbürleri o ülkenin o noktada o noktaya sahip olmamasını istiyorsa hemen bu enstrümanı kullanıyor ve o projeyi engellemeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow