hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Koalisyonu kuramazsak üzülürüm"

    CHP lideri Kılıçdaroğlu: Koalisyonu kuramazsak üzülürüm
    expand

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti ile koalisyon görüşmelerini değerlendirdi. Türkiye'nin çıkarları için her türlü ödünü vermeye hazır olduklarını söyledi. "AK Parti ile koalisyon kuramazsak üzülürüm" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar'a konuşan Kılıçdaroğlu, "kurulacak koalisyon eğer Türkiye'ye önemli bir sıçrama yaptıracaksa, kısa vadeli oy kaybı yaşamaya razıyız" mesajı verdi.

    Koalisyonu kuracak siyasi partilerin birbirlerine güvenmeleri gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu,  "AK Parti ile görüşmeler olumsuz sonuçlanırsa üzülür müsünüz" sorusuna da yanıt verdi.

    "Elbette üzülürüm. Ama şunu anımsatmak isterim ki, biz koalisyon konusunda kendi düşüncelerimizi samimi olarak, açıklıkla ortaya koyduk" dedi.

    Kılıçdaroğlu erken seçim senaryoları için de "olası bir erken seçim, siyasetin beceriksizliğini gösterir.Bir araya gelemeyen, hükümeti kuramayan partilerin ilk seçimde cezalandırılması gerekir" yorumunu yaptı.

    AK Parti'nin Kürt sorununun çözümü konusunda halka umut verdiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, "bugün yeniden güvenlik önlemleriyle çözüm bulunmaya çalışılıyor. Bunun bedeli 90'lara göre daha ağır olacak. Bu bedeli de üzülerek söylüyorum, ülkenin yoksul, orta gelirli insanları çekecek. Yoksul çocuklar birbirlerini öldürecekler" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow