hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de Ayşe Sucu kavgası

    CHPde Ayşe Sucu kavgası
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Diyanet Vakfı Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sucu'ya Ankara'dan adaylık teklifi götürdü. Sucu, düşünmek için süre isteyince bir kontenjan sırası boş bırakıldı. Birçok isim liste dışı kalırken kontenjanın Sucu için boş bırakılması CHP'de tartışmanın fitilini ateşledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 37 kontenjan ile 30 ilin aday listelerini CHP Parti Meclisi'ne sundu. CHP lideri, aralarında Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu ve Sedef Küçük'ün de bulunduğu birçok milletvekilini liste dışı bıraktı. 37 kontenjandan 36'sında aday isimleri belirlendi. Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre  Listelerde sürpriz isimler yer alırken, sadece Ankara 2. Bölge 1. sıra kontenjan adayı yeri boş bırakıldı.

    CHP'de listeye giremeyen vekil isyan etti

    Bugün kararını bildirecek

    İddiaya göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu , Diyanet Vakfı eski Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sucu'ya Ankara 2. Bölge 1. sıradan adaylık teklifi götürdü. Sucu ise bugün öğlene kadar düşünmek için süre istedi. Sucu evet derse aday gösterilecek. Hayır derse yerine başka bir kadın adayın ismi yazılacak.

    CHP'de listeye giremeyen vekil: Kısa süre sonra karşınızdayım

    Ankara'da bir kontenjanın Ayşe Sucu için ayrılması parti içinde tartışmanın da fitilini ateşledi. Bazı CHP'liler Güldal Mumcu liste dışı kalırken Ayşe Sucu'ya yer ayrılmasını eleştirdi. CHP'nin önde gelen isimlerinin bugün CHP liderinden kararını gözden geçirmesini isteyecekleri öne sürülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli vekillere tarihi zam yapıldı
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow