hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin adaylığı zora girdi

    CHPde Teğmen Mehmet Ali Çelebinin adaylığı zora girdi
    expand

    Ergenekon davasında 16.5 yıl hapis cezası alan ancak daha sonra delillerin sahteliği nedeniyle serbest bırakılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin adaylığı zora girdi. Emekli Albay Dursun Çiçek'in önseçimden çıkmasının da Çelebi'nin kontenjan adayı olmasının önünü kapattığı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmak için kontenjan başvurusu yapan isimler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kulislerde kontenjan adaylığı başvurusu yapan bazı isimlerin şanslarını ön seçimden çıkan tablolar ışığında büyük ölçüde azalttığı yorumları yapılıyor. Bunlardan biri de telefonuna daha sonradan Hizbut Tahrir örgütünden bazı kişilerin telefonlarının 'sehven' yüklendiği ortaya çıkan Teğmen Mehmet Ali Çelebi. Balyoz ve Ergenekon mağduru emekli Kurmay Albay Dursun çiçek’in ön seçimden çıkması nedeniyle, kontenjan adaylığına başvuran emekli Çelebi’nin aday gösterilme şansının düştüğü ifade ediliyor.

    CHP'de sıra kontenjan adaylarını belirlemeye geldi


    Milliyet'ten Meriç Tefolar'ın haberine göre, Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, üç büyük kentte aday olarak göstereceği isimleri 50’ye kadar indirdi. Yaklaşık 400 adayın başvuru yaptığı bu üç kentte, CHP’nin 26 kontenjan adayı gösterme hakkı bulunuyor. Listesinde sürprizler barındıracak olan Kılıçdaroğlu’nun, halen parti dışında bulunan bazı isimlerle de aracılar vasıtasıyla görüşerek, vekil adaylığı önerdiği belirtiliyor.

    7 Haziran seçimlerine yönelik aday listesini ön seçim ve eğilim yoklamaları aracılığıyla büyük ölçüde şekillendiren CHP yönetimi, 6 Nisan akşamı saat 20.00’de Parti Meclisi’ni (PM) toplayarak, ön seçim ve eğilim yoklaması yapılan kentlerdeki 37 kontenjan adayı ile adayları merkez yoklaması yöntemiyle belirlenecek 31 kentte aday listesine son şeklini verecek. Bu yöndeki çalışmaları kapsamında perşembe ve cuma günlerini Çevre Sokak’ta Parti Okulu olarak kullanılan partinin eski genel merkezinde geçiren Kılıçdaroğlu, bazı isimlerle de yüz yüze görüşmeler yaparak, aday listesine son şeklini vermeye çalıştı.

    Üç büyük kentte 26 kontenjan sırası için yaklaşık 400 ismin aday adaylığı başvurusu yaptığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun bu 26 sıra için aday adayı sayısını 50-55 aralığına indirdiği, son kararını vermek için ise bugün çalışmayı sürdüreceği belirtiliyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun genç ve kadın aday adaylarına yöneldiği aynı zamanda seçim çevresinin etnik köken, mezhep ve hemşehrilik yapısını da incelediği belirtiliyor.

    Kulislerde kontenjan adaylığı başvurusu yapan bazı isimlerin şanslarını ön seçimden çıkan tablolar ışığında büyük ölçüde azalttığı yorumları yapılıyor. Örneğin Balyoz ve Ergenekon mağduru emekli Kurmay Albay Dursun çiçek’in ön seçimden çıkması nedeniyle, kontenjan adaylığına başvuran emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin aday gösterilme şansının düştüğü ifade ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Partilerin oy pusulasındaki sıralaması belli oldu


    Aracılarla görüşülüyor

    Kılıçdaroğlu, bazı aracılar vasıtasıyla aday adaylığı başvurusu yapmayan isimler ile görüşmeyi sürdürüyor. Parti yönetiminin partiye oy kazandıracağını düşündüğü bazı isimler üzerinde durulduğu, ancak bu isimlerin net yanıt vermediği belirtiliyor.
     
    Kılıçdaroğlu’nun parlamentoda görmeyi istediği ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş’ın olumlu yanıt vermemesine karşın, CHP yönetiminin sosyalist sol kesimde saygı duyulan, geçmişte ÖDP çizgisinde siyaset yapan bazı isimleri listesine koymak için çalışmalarını sürdürdüğü konuşuluyor.

    Kulislerde, aday adaylığı başvurusu yapmayan Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in sürpriz bir şekilde kontenjan adayı olarak gösterilebileceği konuşuluyor. Pavey’in listeye girememesi durumunda bir engelli aday beklentisinin öne çıktığı, ancak Kılıçdaroğlu’nun henüz bu yönde bir sinyal vermediği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow