hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li Bekaroğlu: "Seçim sabote edilmeye çalışılıyor, çalışılacak"

    CHPli Bekaroğlu: Seçim sabote edilmeye çalışılıyor, çalışılacak
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "Seçim bir şekilde sabote edilmeye çalışılıyor, çalışılacak. Seçim güvenliği ile ilgili ciddi endişeler var. Bizzat hükümet tarafından seçimin sabote edilmesi asla kabuledilemez, CHP buna izin vermeyecektir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Toplantıyı, CHP'nin seçim kampanyasıyla ilgili bugün bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberler üzerine yapma gereği duyduklarını belirten Bekaroğlu, CHP'nin kampanya ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını hatırlattı.

    Bekaroğlu, "Haberlerde CHP'ye atfedilen sloganlar, afişler partimize ve kampanyamıza ait değil. Sanıyorum haberi yapan arkadaşımız gazetecilik refleksi ile hareket etmiş ancak bunlar teyit edilmiş bilgiler değil" dedi. Seçim kampanyalarının yakında başlayacağının altını çizen Bekaroğlu,
    şöyle devam etti: 

    "O haberde doğru olan şey, 11 Nisan'da Kartal'da bir miting yapıyoruz ve bu mitingle kampanyayı başlatıyoruz. Kampanyanın görselleri, afişleri, bilboardlar daha sonra ortaya çıkacak. Seçim bildirgemiz de 19 Nisan'da Ankara'da açıklanacak. Bunlarla ilgili yapılan spekülasyonların, CHP ile Tanıtma Başkanlığı ile bir ilgisi yok. Zamanı geldiğinde kampanyamızla ilgili basın toplantısı
    yapacağız. O nedenle bizim dışımızda çıkan haberlere itibar edilmemesini istiyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Bekaroğlu, partinin ana sloganlarının sorulması üzerine, şu anda bu bilgiyi paylaşamayacağını söyledi. Kontenjan adaylarının belirlenmesi ve kendisinin adaylığına ilişkin
    bir soru yanıtlarken, Bekaroğlu, partilerinin çok geniş şekilde eğilim yoklaması ve önseçim yaptığını anımsattı.

    CHP'nin Türkiye'de bunu yapan tek parti olduğuna dikkati çeken Mehmet Bekaroğlu, "Bazıları önseçim yapılan yerlerin az olduğunu söylüyor ama bunu söyleyenler, hiçbir yerde önseçim yapmayanlar olunca gerçekten gülümsüyoruz" dedi.

    CHP'den Erdoğan'a "Berkin Elvan" cevabı

    "30 yerde kontenjan kullanılacak"

    Bekaroğlu, 30'a yakın yerde kontenjan kullanılacağını, bunun da bir siyasi parti için normal olduğunu değerlendirirken, "Biz iktidara yürüyen bir partiyiz. Ülkeyi yönetirken de değişik alanlarda uzmanlığı olan insanların parti kadrosunda yer alması gerekiyor ve bu insanların kontenjanla, genel başkanın takdiri ile belirlenmesinden normal bir şey yoktur. Bütün dünyada da böyledir. Ama kimin nereden kontenjan adayı olacağı Sayın Genel Başkan'ın takdiridir. Bu
    konuyla ilgili çalışmaları yapıyor" ifadelerini kullandı.

    "Sizin bir ilk tercihiniz var mı?" denmesi üzerine ise Bekaroğlu, "Sayın Genel Başkanımız değişik görüşmelerle, istişarelerle buna karar verecek" açıklamasını yaptı. Seçim beyannamesinin daha çok ekonomi ağırlıklı olacağı bilgilerinin sorulması üzerine Bekaroğlu, seçim bildirgesinin aynı zamanda bir partinin hükümet programı olduğunu anımsattı. Bekaroğlu, "Dolayısıyla bildirge yanlışları yazacağı gibi, CHP'nin nasıl yöneteceğini de anlatıyor. Geniş bildirgede, her alanda CHP'nin görüşleri var. Demokrasiden, hukuk devletine, ekonomiden eğitime, her alanda CHP Türkiye'yi yönetecek bunu anlatıyor. Ama seçim kampanyası boyunca, ekonomiyle ilgili konular, mutfak öne çıkacak" değerlendirmesini yaptı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başka bir soruyu yanıtlarken, Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun yurt içi ve yurt dışı programlarının henüz planlama aşamasında olduğunu, bunun da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti. 

    Reyhanlı'da bomba ihbarı

    İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

    İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı konusunda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun arabulucu talep edilmesi ve bu konuda Başsavcılığın yaptığı açıklamanın sorulması üzerine de Bekaroğlu, bu konuda Tanrıkulu'nun bir açıklama yaptığını hatırlattı. Tanrıkulu'nun "Ben CHP yöneticisiyim. Dolayısıyla bu konuda bir yardım talebi hükümetten gelirse değerlendiririm" dediğini anımsatan Bekaroğlu, "CHP nasıl bir partidir, görüşleri nelerdir, bunları herkes biliyor. Dolayısıyla 'bir ölüm üzerinden, bir terör eylemi, bir savcının şehit edilmesi üzerinden siyasetin kurtarılmasının ahlaksızlık olduğunu' Sayın Genel Başkanımız ifade etti" açıklamasını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bekaroğlu, kimseyi suçlamadıklarını ancak "başarısız bir operasyonun", bütün milleti rahatsız ettiğini savunarak, şöyle konuştu:

    "Daha cenaze gününde, cenaze orada dururken bunun siyasete malzeme yapılmasının gerçekten siyasi etikle, ahlakla ilgisinin olmadığını söyledik, söylemeye de devam ediyoruz. CHP'yi terörle, DHKP-C ile şu ile bu ile ilintilendirmek gerçekten komiktir. CHP'nin, görüşü, programı, düşünceleri, her şeyi ortadadır. Biz seçim güvenliğinden yanayız, sağlıklı bir şekilde seçim yapmak istiyoruz. Bu konular değil, halkın gerçek gündemi üzerinden seçim yapmak
    istiyoruz. Ama iktidar partisi anketlerde yavaş yavaş erimeye başladıktan sonra, seçimi yine toplumu kutuplaştırma üzerinden kurmak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz. Bu olaydan önce gündemde, gerçekten seçim konuşuluyordu. Ama bu konuşmalar, seçimin bu şekilde seyretmesi hükümetin aleyhine olduğu için bir anda ortaya çıkan böylesine vahim olayları da kullanarak gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terörden rahatsız olmayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının olamayacağının altını çizen Mehmet Bekaroğlu, "Seçim bir şekilde sabote edilmeye çalışılıyor, çalışılacak. Seçim güvenliği ile ilgili ciddi endişeler var. Bizzat hükümet tarafından seçimin sabote edilmesi asla kabul edilemez, CHP buna izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

    Din sınavında yanlış şık Ali İsmail Korkmaz

    Prof. Dr. Raşit Tükel: ''Sandığın iradesi nerede?''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow