hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cihaner: "Beni bu davaya kimse getiremezdi ancak..."

    Cihaner: Beni bu davaya kimse getiremezdi ancak...
    expand

    Ergenekon terör örgütünün Erzincan yapılanmasına üye olmak ve irtica ile mücadele eylem planını Erzincan'da hayata geçirmek iddiasıyla yargılanan CHP Milletvekili İlhan Cihaner ilk kez savunma yaptı. Yargitay 11. Ceza Dairesi'nde görülen davada söz alan Cihaner, "beni bu davaya kimse getiremezdi ancak geleceği bu davaya bağlı olan ve benimle birlikte yargılanan diğer kamu görevlileri için buradayım" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunmasında İsmailağa ve Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar sebebiyle hedef seçildiğini öne süren İlhan Cihaner, bugün yapılan cemaat soruşturmalarının tamamının o dönemde kendisi tarafından başlatıldığını savundu.

    "Aklını vicdanını politik projelere satan hakim ve savcılarla hesaplaşacağım" diyen Cihaner mahkeme heyetine de seslenerek "kurmaca delillerle oluşturulan davada derhal beraat kararı verin bu pisliğe daha fazla ortak olmayın" diye konuştu.

    2009 yılında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken aralarında Gülen cemaatinin de bulunduğu gruplara yönelik soruşturmalar açan Cihaner Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Sanal tarafından Ergenekon örgütüne üyelik suçlamasıyla makamında gözaltına alınmış ve 4 ay cezaevinde kalmıştı.

    Hayko Cepkin: "Mahçupyan, 'Afedersiniz Ermeni' ise sorun yok"

    Arınç: "Gökçek hesabını verecek"

    "Abdullah Gül yeni parti kuruyor"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow