hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cizre olaylarında yaralanan bir kişi daha öldü

    Cizre olaylarında yaralanan bir kişi daha öldü
    expand

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde 27 Aralık'ta çıkan olaylarda ağır yaralanan 32 yaşındaki Zeki Alar, Diyarbakır'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Alar'ın yaşamını yitirmesiyle Cizre'deki olaylarda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cizre'de geçen 27 Aralık Cumartesi günü, PKK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri ile HÜDA PAR'lılar arasında çıkan çatışma sonucu, oğlu HÜDA PAR yöneticisi olan Abdullah Deniz ile birlikte Yasin Özer ve Barış Dalmış, yaşamlarını yitirmiş, 5 kişi de yaralanmıştı.

    Yaralılardan durumu ağır olan Zeki Alar, tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bugün yaşamını yitirdi. Evli ve 3 çocuk babası Alar'ın cenazesi, yaklaşık 5 bin kişi tarafından karşılandı. Cizre Asri Mezarlığı'nda oluşturulan bir platformda dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Alar'ın cenazesi toprağa verildi.

    IŞİD'in kaçırdığı iddia edilen astsubaydan haber yok, MİT devrede

    Alar toprağa verildikten sonra Nusaybin yolunu Habur Sınır Kapısı'na bağlayan çevre yoluna çıkan ve yüzleri maskeli bir grup, yolu trafiğe kapatarak, yasadışı gösteri yapmak istedi. Özel harekat timlerinin de aralarında olduğu güvenlik güçleri, yasadışı gösteri düzenlemek isteyen gruba, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Daha sonra göstericiler ara sokaklara kaçarken, çok sayıda polis de onların ardından sokaklara daldı. Daha sonra yaklaşık 20 dakika süren ağır silah sesleri duyuldu. Yafes Mahallesi'ne çıkan sokak girişlerine hendek kazıldığı için güvenlik güçleri sokaklara giremezken, mahalle çevresinde polis ile göstericiler arasındaki olaylar bir süre devam etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP heyeti İmralı'ya gidemedi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow