hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cizre'de mahallelere kazılan hendekler kapıtılmadı

    Cizrede mahallelere kazılan hendekler kapıtılmadı
    expand

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylar sonrasında tekrar sokak girişlerine açılan hendekler henüz kapatılmadı. HDP'liler, özel harekat timinin sürekli nöbet tuttuğunu ve mahalleye girmek için fırsat kolladığını iddia ederek, polisin mahallelere girecek endişesi ile hendeklerin kapatılmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cizre'de 26 Aralık'tan itibaren yaşanan ve 4'ü çocuk 6 kişinin ölümü 6 kişinin de yaralanmasına neden olaylardan sonra, sokak girişlerine PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından ilçenin Nur, Sur, Cudi ile Yafes Mahallesi'ne güvenlik güçlerinin girmesini engellemek için kazdığı hendekler henüz kapatılmadı.

    İlçede son günlerde hayat normale dönerken, sokak başlarına kazılan hendekler nedeniyle araçlar bu sokaklara giriş yapamıyor.

    DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle'nin, Abdullah Öcalan'ın talimatını ileterek hendekleri kapatmasını istediği gün, hendeklerin bir kısmı kapatılmış, ancak akşam saatlerinde de polisin zırhlı araçlarla girdiği Yafes Mahallesi'nde Nihat Kazanhan öldürülmüştü.

    Ve IŞİD Kobani'den atıldı!

    Kazanhan'ın öldüğü günün sabahında kapatılan hendekler yeniden açılmıştı.

    Daha önce de aynı şekilde Nihat Kurt'un yaşamını yitirdiği ilçede, olaylar yaşanmıyor ancak gerginlik halen sürüyor. Mahalle içerisindeki sokaklara asılan Abdullah Öcalan posterleri, PKK, KCK ve YPG bayrakları da hala duruyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öcalan ve KCK'nin talimatına rağmen hendeklerin kapatılmadığı Cizre'de adını açıklamak istemeyen bir HDP'li, polisin mahalleye girerek yeniden bir provokasyon yapabileceği endişesi yüzünden hendekleri kapatmadıklarını belirterek, "Nur Mahallesi'ne hakim tepede bulunanki buraya Aşk Tepesi deniliyor, orada özel harekat timleri, 24 saat zırhlı araçlarla nöbet tutuyor. Tepelerinde özel harekat timleri beklerken, Nur Mahallesi'ndeki halkı ikna edemiyoruz. Bunlar ordan çıkmadıkça hendekleri kapatmak çok zor olacak. Daha önce denedik; bir seferinde Ümit Kurt, ikinci kez de Nihat Kazanhan adlı çocuklar öldürüldü. Halen Cudi, Yafes ve Nur Mahalleleri'ndeki hendekler duruyor, yani kapatılmadı" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow