hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cizre'de Nihat'ı "tanımlanamayan mühimmat" öldürmüş

    Cizrede Nihatı tanımlanamayan mühimmat öldürmüş
    expand

    Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün akşam saatlerinde ilk anda başından silahla vurularak öldürüldüğü söylenen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın yapılan otopside, başına isabet eden "tanımlanamayan mühimmat" ile öldüğü ortaya çıktı. Yaklaşık 5 santimlik, dışı plastik ve roket başlığı şeklindeki "mühimmat" incelenmek üzere Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cizre'de dün akşam sokakta arkadaşlarıyla oyun oynarken başından vurularak yaşamını yitiren Nihat Kazanhan'ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin saptanması için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopside çocuğun başından vurulduğu saptandı, ancak kurşuna rastlanmazken kafatasından sert plastikten yapıldığı izlenimi edinilen "mühimmat" çıktı.

    Şekli roket başlığına benzeyen ancak küçük olan mühimmatın cinsinin ne olduğunun öğrenilmesi için emniyetten uzman ekip çağrıldı, onlar da bu cisim için 'tanımlanamayan mühimmat' dedi. Cisim, incelenmek üzere Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı'nı gönderildi. Çocuğun ölümüne neden olan cismin, yeni kullanılmaya başlanılan bir mühimmat mı, yoksa bir havai fişek ya da patlayıcı türü mü olduğu da inceleme sonunda kesinleşecek.

    Otopsi raporu aileye verilmedi

    Savcı ile birlikte Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan Nihat Kazanhan'ın otopsisine katılan İnsan Hakları Derneği Temsilcisi Muhterem Süren yaptığı açıklamada, çocuğun kurşunla ölmediğini söyledi. Kazanhan'ın başının sol arka tarafından giren sert plastik kaplı mühimmatın cinsinin tanımlanamadığını ifade eden Muhterem Süren şunları söyledi:
    "Savcı, Nihat Kazanhan'ın kafatasından çıkarılan cismin ne olduğunun belirlenmesi için bomba imha ekibi, olay yeri inceleme ekibi, terörle mücadele şubesi ekiplerini çağırdı. Ancak gelen polislerin hiç biri çıkarılan mühimmatı tanımlayamadı. Çıkarılan mühimmat 5 santimetre boyunda ve dışı sert plastikten yapılmaydı. Şekil olarak bir roket başlığına benziyordu. Ancak boyutu küçüktü. Mühimmat cinsinin tespit edilmesi için olay yeri inceleme ekiplerine teslim edildi."
    Muhterem Süren, otopsi tutanağının kendilerine verilmemesine tepki göstererek, "Dosyada gizlilik kararı olmamasına rağmen tutanağı bize ve çocuğun ailesine vermediler. Gizlilik kararı olsa bile otopsi tutanağının tarafımıza verilmesi gerekiyordu." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcılık: "Kurşun değil"

    Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, otopside Kazanhan'ın silahtan çıkan bir kurşunla öldürülmediğinin ortaya çıktığını söyledi. Kazanhan'ın başından çıkan cismin "tanımlanamadığını" belirten savcılık yetkilileri, bunun poliste kullanılmayan bir madde olduğunu, Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı'nda yapılacak incelemenin sonucunu beklediklerini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow