hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuğa tecavüz davasında sanığa, "geç şikayet" nedeniyle beraat!

    Çocuğa tecavüz davasında sanığa, geç şikayet nedeniyle beraat
    expand

    Eskişehir’de 13 yaşındaki kuzenine defalarca tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılanan sanık S.B., "çocuğun hemen şikayetçi olmaması" nedeniyle beraat etti. Ayrıca sanığa boşanma davası açan eşi D.B.’nin de geçmişte tecavüze uğradığı için S.B.’yle evlenmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vatan Gazetesinden Kemal Göktaş’ın haberine göre 1994 doğumlu mağdur kadın, bundan altı yıl önce teyzesinin oğlu S.B. tarafından defalarca tecavüze uğradı. Mağdur, 2013’te Eskişehir’de savcılığa giderek şikayette bulundu.

    Ancak S.B., şikayetçi olduğunu öğrendiği kuzenini, “Benim anlattıklarımı söyleyeceksin, ondan sonra da kardeşim olarak kalacaksın” ve “Yattığın piçin CD’si var, onu mu vereyim anana” diye tehdit etti.

    16 yaşındaki liseli, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

    İzmir'den de çocuklara hapis kararı

    Mahkeme, bakire olmadığı ve uğradığı tecavüzler nedeniyle ruh sağlığının bozulduğuna ilişkin raporlar ve sanığın tehdit mesajlarına rağmen, tecavüze uğradığında 13 yaşında olan çocuğun hemen şikayetçi olmaması nedeniyle beraat kararı verdi.

    Sedat Şahin'in kardeşi silahlı saldırıda öldürüldü

    Eşine de tecavüz etmiş

    Sanık S.B.’nin tecavüz vakaları bununla da bitmedi. Mağdur kadın, S.B.’nin eşi D.B’nin, mesajları gördükten sonra kendisini aradığını ve “S. bana da tecavüz etti dedi, ben bir boşanma davası açtım. Sana tecavüz ettiyse eşim de olsa cezasını çeksin” dediğini anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karayolları'nda deprem

    Sanığın eşi D.B.’nin Konya Aile Mahkemesi’nde açtığı boşanma davasının dilekçesinde de sanığın evlenmeden önce kendisine tecavüz ettiği, bu yüzden evlenmek zorunda kaldığı, sanığın ‘sapık ruhlu bir kişi‘ olduğu ileri sürüldü.

    Davada dinlenilen bir başka kadın tanık Y.G. de uzaktan akraba olduğu S.B.’nin evine gittiğinde kendisine sarkıntılık ettiğini söyledi.

    Erdoğan'dan İsmet İnönü mesajı

    Mahkemeye göre hepsi soyut iddia

    Bütün bu yargılama sürecinden sonra iddia ve savunmaları ayrıntılı olarak değerlendirmeyen bir gerekçe kaleme alan mahkeme, beraat kararında “Mağdurun soyut iddiasından öteye delil bulunmadığından beraatine karar vermek gerekmiştir” ifadelerine yer verdi.

    TİB'in dinleme yapılan merkezi sırlarıyla gömülecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow