hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Bedeli ödenmelidir''

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bedeli ödenmelidir
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Başkanı Xi Jinping'in davetlisi olarak Çin Halk Cumhuriyeti'ne gidecek. Erdoğan gitmeden önce açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröristlerden de onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit edilen asker ve polislere rahmet dileyerek söze başladı.

    Şunları kaydetti: 

    Herhangi bir geri adım atmayacağız. Bu bir süreçtir ve bu süreç aynı kararlılıkla devam edecektir. Milletimiz emin olsun. Elinde silahı veya molotofu yüzünde maskesi olan herkes önce güvenlik güçlerimizden sonra adli kurumlarımızdan gereken cevabı alacaktır. İhtiyaç duyulan yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bu yetkilerin en etkili şekilde kullanılması şarttır.

    Bu hainlere hak ettikleri şekilde karşılık verilecektir. Yönetim kademelerindeki herkesin üstüne düşenleri yerine getireceğine eminim. Türkiye adı ve amacı ne olursa olsun ülkesine karşı davranan her türlü paralel yapıyla savaşma gücüne sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her şeyden önce bazı istismarlar yapılmaktadır. Bu istismarlar gerek güneyde verilen mücadele, Türkiye'nin Kandil'de ve içeride vermiş olduğu mücadele sıradan bir mücadele değildir. Gerek DEAŞ'la gerek diğer terör örgütleriyle verilen mücadele milletimizin can ve mal güvenliğine kastedenlere karşı devletin üzerine düşeni yapmasıdır. Topraklarımızda huzura kast edenler, devletin üzerinde olan sorumluluğa da kast etmişlerdir.

    Şehirlerde çıkardığımız son iç güvenlik yasasıyla, yasanın içine ne varsa bilinmelidir ki yasal bir düzenlemenin kitaplar arasında kalması için yapılmamıştır. Uygulamaya girecektir. Buradan taviz verilemez. Şehirlerimizde, ilçe merkezlerimizde, kırsalda nerede olursa olsun devlet vardır. Ve bu varlığını bütün imkanları seferber etmilştir. Süreç başlamıştır ve rehavete fırsat vermeden devam edecektir. Türkiye'nin terör örgütleri arasında bir ayrıma gittiği ifadesi Türkiye'nin gücünü fark etmeyenlerdir. Bazı dostlarımız bunun farkında bazıları değil.

    Bütün devlet başkanlarıyla geçilen irtibatlarda her şeyi anlatıyoruz. Sağ olsun dostlar gerekli açıklamayı yapıyorlar. NATO'nun olağanüstü toplantısı var. NATO üzerine düşen adımı atacaktır diye inanıyorum. En önemli olay güneyde, Kandil'de ve içeride attığımız adamladır. 23- 24- 25'de yapılan bu iş bitmiştir anlamına gelmez. Kararlı bir şekilde bu mücadelede yer alan güvenlik güçlerimizde idari ve adli personelimize başarılar diliyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle güvenlik güçlerimize, vatandaşlarımıza söylüyorum belgelerle yargıyı güçlendirmelidirler. Çin Halk Cumhuriyeti'ne doğru yola çıkacağız. Bana Dış İşleri Bakanı, Sağlık Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Ekonomi Bakanı eşlik edecekler. Uzun bir aralıktan sonra Çin'e yaptığım ikinci ziyaretim olacak.

    Uygur Türkleri ile de bir araya geleceğiz.

    Çin Halk Cumhuriyeti ziyaretimden sonra Endenozya'da olacağız.

     Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı

    Çözüm süreciyle ilgili sorulan gazeteciye, ''Çözüm sürecinin başlangıcına bakalım. Demokratik açılım olarak biz bu süreci başlattık. Hükümetimizin samimi niyetiydi. Mesafe aldıkça olayı zenginleştirdik. Bu adımı attığımızdan itibaren de akil insanlarla çalışmaya başladık. Anadolu'nun nabzını aldık. Bundan rahatsız olanlar da oldu. Ve son seçimlere yerel 30 Mart seçimlerine giderken bir şeyi gördük: Çözüm süreci istismar edildi. Mart'ta Başbakan olarak partimin başındaydım. Maalesef karşılığını bulmadı. Genel seçimlerde bu işin hasar gördüğünü gördük. Artık ortada bir gerçek var. Milli birliğimize, kardeşliğimize kast edenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil'' dedi.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terörün mevzi bir konu olmadığını ifade etti. ''Şuanda DEAŞ'a her yerden geliyorlar. Bütün komşuların en azından iletişimi sağlaması gerekiyor ki bu Türkiye'nin de işini kolaylaştırmış olsun. Bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Bu ziyarette de önemli konularımızdan biri bu olacaktır. 

    DEAŞ kadar PKK'da Amerika bir terör örgütüdür dedi. DEAŞ'la savaşıyorsa o bir terör örgütü değildir denmez. Türkiye'de o terör örgütünün siyasi uzantısı olan bir partinin onlara bir tepkisini gördünüz mü? Aksine onları sahipleniyorlar. Bütün dezenformasyonlara karşı herkesi bilgilendiriyoruz. Bu konuyla ilgili devlet başkanları da açıklamalarını yapmaya başladılar'' dedi.


    ''HDP kapatılacak mı?'' sorusuna ise, ''Parti kapatılması olayını doğru bulmuyorum fakat bu partinin yöneticilerinin bu işin bedelini ödemelerini gerekir diyorum. Birey olarak. Dokunulmazlık zırhından sıyırmak suretiyle bedelini ödemeliler. Ama partinin kapatılmasını asla doğru bulmuyorum. Fakat yönetenler çok önemli. Biz gerçek kişileri muhattap almalıyız, tüzel kişilerle uğraşmanın anlamı yok. Terör örgütüyle iş mi tutuyorsun? Bunun bedelini ödemelisin'' diye cevapladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow