hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan tahtadan mesaj verdi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan tahtadan mesaj verdi
    expand

    Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğan, tahtaya "Millet iradesi, başarının sırrı düşün, uygula, neticelendir" diye yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplu açılış töreniyle bugün resmi olarak hizmete giren Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem derslik hem de öğretmen sayısında son yıllarda ciddi artış yaşandığını belirterek, “Millî bütçemizin ve kadroların yaklaşık yüzde 50’sini daima Millî Eğitim’e ayırdık. Çünkü öğretmen açığımız çok fazlaydı; ama bunlar giderilecek, kararlıyız" dedi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreniyle bugün resmî olarak hizmete giren Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

    Okulu ziyareti sırasında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere başarılı bir gelecek dileyerek, Pursaklar’a gelmeden önce Gazi Mahallesi’ndeki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ve 155 eğitim-öğretim tesisinin açılışını yaptıklarını hatırlattı ve bu yatırımların tutarının 500 milyon lira olduğunu ifade etti.

    Erdoğan, Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de bugün resmî açılışının gerçekleştirildiğini ifade etti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan tahtadan mesaj verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pursaklar'daki değişim

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığının tesislerinin olduğunu bölümün de açılışının yapıldığını belirterek, “Bir de geliş-gidiş güzergâhım olarak havalimanına gidip gelirken hep Pursaklar’dan geçiyoruz. Pursaklar, her geliş-gidişte bir başka, devamlı değişiyor. Bir değişim var Pursaklar’da. Bu bir zihniyetin ortaya koyduğu değişim. Bu olmasaydı ben inanıyorum ki 15-20 yıl önceki Pursaklar’ı bir düşünelim. Neydi, bugün ne? Burada bir şey yatıyor. Bir eski Türkiye vardı, bir de şu anda inşası yapılan yeni Türkiye var" dedi.

    3 il için korkunç uyarı

    "Kaynakların yüzde 50'si Milli Eğitim'e ayrıldı"

    Yeni Türkiye’nin mimarlarının gençlerin olacağını, kendisinin gençleri “Yeni Türkiye’nin imar ve ihyasının mimarıö olarak gördüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Göreve geldiğimizden bu yana millî bütçemizin yüzde 50’sini daima Millî Eğitim’e ayırdık, kadroların yaklaşık yüzde 50’sini daima Milli Eğitim’e ayırdık. Niye? Çünkü öğretmen açığımız çok fazlaydı. Şu anda da var, ama onlar giderilecek, bunda kararlıyız."

    Derslik inşasının büyük bir hızla devam ettiğini, 12 yılda yapılan derslik sayısının, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısını birkaç yıl içinde yakalayacağını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Yavrularımızın 60-70 kişilik dersliklerde okumasını istemiyoruz, azami 30 öğrenci kapasiteli derslik olacak, daha fazlası olmayacak. Çünkü kaliteli, nitelikli eğitim olacaksa sınıfların bizim okuduğumuz zamandaki gibi olmaması lazım, bizim sınıfımızda 75 öğrenci vardı, ama şimdi ben inanıyorum ki burada 30’un altındadır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyayı sallayan komik mesajlar

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere sınıf mevcutlarının 30’un altında olup olmadığını sordu ve “Evet" cevabı alması üzerine de, “Mesele bu. Nitelikli eğitim-öğretim olacakö dedi. Bugün 155 tesisin açılışını yaparken Pursaklar’a söz verdiğini, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etme sözünü verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, derslik ve atölyeleri gezeceklerini söyledi.

    Okulun hayırlı olmasını temennisini dile getirerek öğrencilere başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte okulda incelemelerde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahtaya yazı yazdı

    Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğan, tahtaya "Millet iradesi, başarının sırrı düşün, uygula, neticelendir" diye yazdı.

    Bu görüntüler şok etti... Mini etek giyen kadına toplu taciz

    Kürdistan Özgürlük Partisi'nde "alındı" krizi!

    Asker ilanlarında seksi yöntem

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow