hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "seçim yasağı" talebine ret

    Cumhurbaşkanı Erdoğana seçim yasağı talebine ret
    expand

    Yüksek Seçim Kurulu, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili başvurusunu reddetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran 2015 tarihine kadar yapacağı siyasi faaliyetlerin seçim yasakları kapsamına alınması talebini reddetti.

    ÖSYM'den "açık uçlu soru" açıklaması

    Böcek davasında tutuklama kararı

    YSK'ya yaptığı müracaatı değerlendirdi

    AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Avukat Şeref Malkoç da İHA'ya yaptığı açıklamada, MHP Osmaniye Milletvekili Türkoğlu'nun "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'ne kadar yapacağı siyasi faaliyetlerin seçim yasakları kapsamına alınması" konusunda YSK'ya yaptığı müracaatı değerlendirdi.

    MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu'nun YSK'ya müracaat ederek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faaliyetlerinin 7 Haziran tarihine kadar YSK tarafından durdurulmasını talep ettiğini" bildiren Malkoç, "Bu bir defa ahlaken doğru bir husus değil. Anayasa ve 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Kanunu'na son derece aykırı bir şey" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "CHP'den MHP'li arkadaşlara kötü huy bulaşmış"

    "Bu aslında CHP'lilerin eskiden yaptığı lüzumsuz müracaatlardı" diyen Malkoç, "Ama gördüğüm kadarıyla bugün buna MHP'li milletvekilleri başvuruyor. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde 'çatı aday' münasebetiyle bir araya geldiler. Hani ne derler 'körle yatan şaşı kalkar' gibi, CHP'den MHP'li arkadaşlara kötü huylar bulaşmış. Cumhurbaşkanının devletin başı olduğu çok açık ve net, yapacağı işler de belli. Anayasa ve kanunlarda yazılı" ifadelerini kullandı.

    "YSK talebi reddetti"

    Türkiye'de başkanlık sisteminin tartışıldığını belirten Malkoç, sözlerine şöyle devam etti: "Aslında rahmetli Alparslan Türkeş '9 Işık' kitabında ve diğer konuşmalarında başkanlık sistemine taraftar birisiydi. Türkiye'de Süleyman Demirel, rahmetli Özal, rahmetli Erbakan Hocamız bunlar hep başkanlık sistemini savunup gelmişlerdir. Aslında MHP'deki insanların büyük bir kısmı da başkanlık sistemini istiyor ama bunları sırf Cumhurbaşkanımıza karşı çıkmak için yapıyorlar.

    Onu engellemeye çalışanlar çok oldu. Hapishaneye koydular, 'muhtar bile olamaz' dediler. Genel başkan olduğu halde başbakanlığını engellediler ama hepsini aşarak geliyor. En son paralel yapının operasyonuyla engellenmeye kalktı. Boşuna uğraşıyorlar. Milletin gönlünde yer etmiştir, milletin duasını alıyor ve amacı, gayesi Türkiye'de huzurun, birliğin, beraberliğin sağlanmasıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızı uluslararası çevreler durduramadı böyle MHP'li arkadaşların lüzumsuz dilekçeleri, müracaatları durduramaz. Zaten YSK da bu dilekçeyi değerlendirip talebi reddetti. YSK, seçimde siyasi partilerin faaliyetlerini düzenler Anayasa'dan aldığı yetkiyle. Cumhurbaşkanımızın faaliyetlerine sınır koyma veya düzenleme yetkisi değil YSK'nın hiçbir kurumun görevi değil. Çünkü o devletin başıdır, o milletin seçtiği cumhurbaşkanıdır. Türkiye'nin hayrına olan her işte gayretini göstermeye devam edecektir. Kendisine de başarılar diliyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow