hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Gül'den "TSK" açıklaması

    Cumhurbaşkanı Gülden TSK açıklaması
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin "Sayın Başbakan ile biz kendi aramızda bu konuları konuştuk. Onu söyleyeyim. Günü gelince yapılacak açıklamaları duyarsınız" dedi. Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde paralel yapı iddialarıyla ilgili de, "Yanlışlarla mücadeleler hukuk çerçevesinde olur. Yanlışlar varsa bunların üstünün kapatılmasını hiç kimsenin beklememesi lazım" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gül, Bartın Valiliğinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    AK Parti MKYK toplantısında 3 dönem kuralının devamına ilişkin kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olacağı yorumlarına neden olduğunun belirtilmesi üzerine Gül, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin takvimin işlediğini, buna ilişkin tartışmaların da tabii olduğunu söyledi.

    Gül, "Sayın Başbakan ile biz kendi aramızda bu konuları konuştuk. Onu söyleyeyim. Günü gelince yapılacak açıklamaları duyarsınız" ifadesini kullandı.

    Basın özgürlüğüne ilişkin soruya ise Gül, "Basın özgürlüğü bir memleketin, demokratik ülkelerin en önemli niteliklerinden birisidir. Bu yöndeki eleştirileri dikkate almamız da fayda vardır. Önemlidir, çünkü Türkiye'nin herhangi bir şekilde başarılarını gölgeletmemek gerekir" yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TSK'da yapılanma

    Gül, TSK'da paralel yapılanma olduğu ve bunların tasfiye edileceğine dair haberin hatırlatılması üzerine de Türkiye'nin bir hukuk ülkesi olduğunu vurguladı.

    Yanlışlar, hatalar, çeşitli yapılanmalar ve faaliyetlerin olabileceğini dile getiren Gül, "Nitekim telefon dinlemeleri, son dönemde ortaya çıkan çeşitli hususlar... Bütün bunlarla mücadeleler hukuk devletinde hukuk çerçevesinde olur. MGK da hukukla bağlı olan bir kurumdur. Hiç kimse hukukun, Anayasa'nın ve kanunların dışında değildir. Yanlışlar tabii ki görmemezden gelinemez ama yanlışlarla da mücadeleler hukuk çerçevesinde olur"
    değerlendirmesini yaptı.

    Suçu olmayan insanlara gelişi güzel herhangi bir işlemin söz konusu olamayacağının altını çizen Gül, "Yapılan yanlışlar varsa bu yanlışların üstünün kapatılmasını hiç kimsenin beklememesi gerekir" diye konuştu.

    "Dengelere iyi bakmamız lazım"

    Gül, Amasra'ya termik santral yapılmasını destekleyip desteklemediği sorusuna "Buralar cennet gibi güzel yerler. Bir taraftan kalkınma, bir taraftan çevrenin güzelliklerini koruma. Dengelere iyi bakmamız lazım. Kategorik olarak şuna evet, şuna hayır demek, doğrusu benim bu makamımda dosyaları tam bilmeden söylemem doğru olmaz" yanıtını verdi.

    Afganistan'ı heyelan vurdu!

    Twitter'a yeni özellik: Sessize al!

    Bu balkonlar size ilham verecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow