hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kampüs değil külliye"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Kampüs değil külliye
    expand

    Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Kampüs yerine 'külliye' desek daha güzel olur. Esenboğa Kampüsü yerine Esenboğa Külliyesi daha isabetli olur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kampüs yerine 'külliye' desek daha güzel olur. Esenboğa Kampüsü yerine Esenboğa Külliyesi daha isabetli olur. Bu güzel külliyede gelecek nesillerimizin daha iyi yetişeceğini umuyorum. 1 milyon metrekare kapalı alana sahip olacak böyle bir külliye geleceğin güçlü nesillerini yetiştirecektir. 2011'de kurulmasına rağmen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi emin adımlarla büyüyerek yoluna devam ediyor. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin yeni Türkiye'nin sembol kurumlarından olacağına inanıyorum. Çubuk külliyesi diğer üniversitelerimiz için de örnek teşkil edecektir. Ellerinde darbe dövizleriyle yürüyüşler yapan akademisyenleri gördük. Kılık kıyafeti nedeniyle kampüslerden, külliyelerden çıkarılan öğrencilerimizi gördük. Türkiye'de her alanda olduğu gibi eğitimde de büyük değişim dönüşüm yaşanıyor" dedi.

    "Bu kadın nasıl böyle yetiştirildi?"

    Sultanahmet'te düzenlenen canlı bomba saldırısında şehit olan polis memuru Kenan Kumaş'a ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün Sultanahmet'te olanı gördünüz. Bir kadının canlı bomba olarak yaptığı saldırıyla bir polisimiz şehit oldu. Kenan kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Yaralı polisimize de acil şifalar diliyorum. O kadın için bir şey demeyeceğim tabi... Acaba bu kadın nasıl böyle yetiştirildi? Nasıl bu hale getirildi?" dedi.

    "Bununla ideolojilerinizi bu ülkeye egemen kılabileceğinizi mi zannediyorsunuz?"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu yapmakla ne elde edeceksin? Oradaki Kenan kardeşimizin ne suçu vardı, ne günahı vardı. Türkiye'nin en önemli turizm noktasındaki destinasyonlardan biri olan Sultanahmet meydanı'nda böyle bir şeyi yaparak insanların, turistlerin gelmesini engellemek için mi bunu yaptı? Buralar güvenli bölge değil, bunu ispatlamak için mi bunu yaptı? Aynı şekide Dolmabahçe'de olan... 6 gün önce orada da böyle bir saldırı oldu. Ne yapmak istiyorsunuz? Elinize buradan ne geçiyor? Bununla ideolojilerinizi bu ülkeye egemen kılabileceğinizi mi zannediyorsunuz?" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dekan Erdoğan'ın elini öpmek istedi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreninde üniversite Hukuk Fakültesi Bölümünün Fahri Doktora Diploması taktim edildi. YBÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Uşan, diplomayı taktim ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini öpmek için harekete geçti, ancak Erdoğan elini öptürmedi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Kampüs değil külliye

    "Türkçe ile felsefe yapamazsınız"

    TDK'ya göre külliye

    "Bir caminin çevresinde cami ile birlikte kurulmuş medrese, imaret, sebil, kitaplık, hastane vb. yapıların bütünü"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Liseli Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

    Erdoğan Birleşmiş Milletler'i eleştirdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow