hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanan M.A.E.'nin annesi konuştu

    Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan M.A.E.nin annesi konuştu
    expand

    Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisinin annesi konuştu: ''Hareketli ve cesurdur, ama kendisine güvenirim. Hiçbir kötü alışkanlığı yoktur. Tutuklama kararı memleketin yüz karası''.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklanan M.E.A.'nın annesi Nazmiye Gök, "Çocuğum hırsızlık yapmadı. Yüz kızartıcı suçu yok. Eli silahlı terörist gibi okuldan alıp götürdüler" diye isyan etti. Oğlunun okul dışındaki zamanlarında kitap okuyup amatör olarak futbol oynadığını anlatan Gök, "Hareketli ve cesurdur, ama kendisine güvenirim. Hiçbir kötü alışkanlığı yoktur" diye konuştu.

    Konya'da 16 yaşındaki M.E.A.'nın 'Devrim Şehidi Kubilay'ı anma töreninde yaptığı konuşma nedeniyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan tutuklanması büyük tepki yarattı. M.E.A.'nın annesi Nazmiye Gök, "Benim çocuğum hırsızlık yapmadı, kimsenin namusuna göz dikmedi. Yüz kızartıcı bir suçu yok. Tutuklama kararının memleketin yüz karası olduğunu düşünüyorum" dedi.

    Anneye mesaj

    Mesut Hasan Benli'nin Hürriyet'teki haberine göre, Konya 1. Sulh Ceza Hâkimliği'nce önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderilen Meram Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknik Resim Bölümü 11'inci sınıf öğrencisi M.E.A., dün sabah saatlerinde kendisini ziyaret eden avukatı aracılığıyla annesine mesaj gönderdi. "Annemin ellerinden öpüyorum. Ben iyiyim beni merak etmesin" mesajını alan anne Nazmiye Gök, şöyle konuştu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Hırsızlık yapmadı''

    "Çok perişan durumdayım. Çocuğumun okuldan eli silahlı bir terörist gibi alınıp götürülmesini kınadım. Benim çocuğum hırsızlık yapmadı, kimsenin namusuna göz dikmedi. Yüz kızartıcı bir suçu yok. Bu şekilde alınıp tutuklanmasını kabullenmiyorum. Kubilay için anma töreni düzenlenmiş. Orada bir konuşma yaptı. Akşam da eve geldi ve uyudu. Sabah okula gönderdim. Sabah 09.00'da öğretmeni aradı. 'Güvenlik şubeden memurlar burada M.E.A.'yı götürmek istiyorlar' dedi. Çocuk şubeye götürecekleri söylendi. Bunun üzerine ben de şubeye gittim. Oraya getirdiler ifadesi alındı. Daha sonra çocuk da, 'Anne burada bekleme ifademi alıp bırakırlar' dedi. Oradaki memurlar da aynı şeyi söyledi. Sonra ben eve geldim. Evdeyken oğlumun tutuklandığı haberini aldım. Şoke oldum.

    ''Okulda olması lazım, cezaevinde değil''

    Oğlum çok heyecanlı, kendi düşüncelerini savunan bir çocuk. Oğlum benim yüzümü kızartacak bir suç işlemedi. Çocuğu okuldan alıp karga tulumba götürecek bir şey yapmadı. Çocuk, Konya Kapalı Cezaevi'nde. Geceyi orada geçirdi. Tutuklama kararının memleketin yüz karası olduğunu düşünüyorum. Çünkü çocuk o daha, okulunda olması gerekirken şu anda cezaevinde. Tek çocuğum. Bir an önce çıkmasını istiyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Cesur ve hareketlidir''

    Babası Mehmet A.'dan ayrıldığımda oğlum 2 yaşındaydı. İkinci evliliğimi yaptım. Mesleğim aşçılık. Ancak 2 aydır işsizim. Kirada oturuyoruz. Oğlum, geçen yaz boş kalmamak adına 3 ay bir kafede garson olarak çalıştı. Hareketli, cesur bir çocuk. Her konuda kendisine çok güvenirim. Oğlum okul dışındaki zamanlarını genelde kitap okuyarak geçiriyor. Aynı zamanda amatör olarak futbol oynuyor. Hiçbir kötü alışkanlığı olan bir çocuk değildir."

    Hakim: ''Yasayı dikkate aldım''

    16 yaşındaki M.E.A. hakkındaki tutuklama kararını veren Hâkim Naim Durak, ise şunları söyledi: "Karar dışında yorum yapmamız doğru olmaz. Ha küçük çocuk, biz bunu değerlendiriyoruz. Ama yasada öngörülen ceza miktarını dikkate alarak karar veriyoruz. O yüzden kararımız hakkında yorum yapmak doğru olmaz. İtirazlar oluyor, değerlendiriyoruz. Ben kararı verdim. Konuşmamız doğru olmaz."

    M.E.A. hakkındaki dava, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın izin vermesi halinde açılacak.

    Bakan Bozdağ'dan tutuklu liseli hakkında açıklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kızı tarafından darbedilen baba hastanelik oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow