hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan açıklama

    Cumhurbaşkanlığı Sarayından açıklama
    expand

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilk kez kamera karşısına geçerek basın açıklaması yaptı. Önemli açıklamalar yapan Kalın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun mükkemmel uyum ve koordinasyonunun devam ettiğini söyledi. Sözcü Kalın, cumhurbaşkanlığı şemasına gölge yapı demenin de yanlış olacağını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı, Başbakan ve yüksek mahkeme başkanları onuruna Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda öğle yemeği verdi. Yemeğin ardından Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ilk kez kameralar karşısına geçti. Kalın, 6 aylık bir değerlendirme yaptı.

    Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi yakında külliye olarak ifade edilecek olan bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edildi. Bu cumhurbaşkanlığı sarayının ne kadar isabetli bir karar olduğu ortaya çıkmaktadır. Burası milletin sarayıdır. Devletin temsil edildiği yerdir. Gelen yerli yabancı konuklar geniş yelpazede misafirleri ağırladığımız yerdir. Burada makam katı ve yanlarda iki tane hizmet binası olmak üzere açılmış bulunmaktadır. Bütün projeler tamamlandığında burası cumhur ile reisinin buluştuğu tam külliye haline gelecek ve halkımızın da hizmetine açılacaktır

    Afrika boynuzuna yapılan ziyaret etraflı bir şekilde ele alındı. Cumhurbaşkanımızın Afrika ziyareti Türkiye'nin 2005 yılından beri hayata geçirdiği Afrika vizyonunun bir devamıdır. 2008 yılında ilk kez bir işbirliği zirvesi yapıldı. Türkiye'nin Afrika temposu artan şekilde devam edecek. Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanımızın farklı Afrika ülkelerine ziyaretleri de planlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ana muhalefet lideri sakil bir yönteme başvurdu

    Ana muhalefet liderinin talihsiz açıklamasına değinmek istiyorum. Hastane ziyaretinde oradaki çocuklara Cumhurbaşkanımız bir kitap verdi. Ancak ana muhalefet lideri sakil bir yönteme başvurdu. Ana muhalefet lideri Somali'ye gitsin, oradaki çocuklar Türkiye'yeyi ona anlatsın.

    Charlie Hebdo'ya yapılan saldırı sonrası bir protesto gösterisi yapıldı. Cumhurbaşkanımız Hollande ile bir telefon görüşmesi yaptı. Türkiye'nin Fransa'nın yanında olduğunu söyledi.  Sayın Hollande'ın gösterdiği tavır takdire şayandır. Özellikle Arap Enstitüsü'ndeki konuşmasında hukuki müeyyide vurgusuna dikkat çekiyorum. Bundan sonra da temaslar güçlü bir şekilde devam edecek.

    Çipras'ı tebrik ettiler

    Komşumuz Yunanistan'da yapılan seçimleri takip ettik. Yunanistan bizim için çok önemli bir ülkedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olarak Mayıs 2010'da Atina'ya gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye Yunanistan Yüksek Düzeyli İş Birliği Toplantısı gerçekleştirilmişti. En son sayın Başbakanımız Yunanistan'a gitmişti. Devlet ilişkilerinde devamlılık esastır. Syriza partisini ve yeni Başbakanı tebrik ediyoruz. Sayın Başbakanımız da 26 Ocak'ta Çipras'ı arayarak tebrik etmişlerdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYM Başkanıyla Erdoğan arasında gerginlik iddiası

    Cumhurbaşkanımızın asli görevi kurumlar arası uyum gözetmek. Bu çerçevede güzel bir yemek yenildi. Cumhurbaşkanlığımız Başkanlığı'nda bu yemek yenildi. Bu uyum ve koordinasyon devam edecektir.

    Mükemmel uyum

    Yeni Cumhurbaşkanlığı şeması Cumhurbaşkanımızın takdir ve talimatları üzerine çekillenen birimlerdir. Bunları Cumhurbaşkanlığı dışındaki yapılara gölge oluşturan birimler olarak algılamak yanlış olur. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun mükkemmel uyum ve koordinasyonu devam ediyor. Son olarak 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu Saray'da toplandı. Bugüne kadar bir kriz yaşanmadığı gibi bundan sonra da bir kriz yaşanmayacaktır.

    Cumhurbaşkanlığı'ndaki kurumlara atamalar yapılıyor ataması yapılanlar var yapılacak olanlar var.

    Çözüm süreci ve paralel yapıyla ilgili hükümetle koordineli şekilde görüşme sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esad'ın Türkiye'ye dil uzatması kabul edilemez

    Suriye'de 300 binden fazla insanın ölümüne neden olan Esad'ın röportajını okudum. Esad rejiminin meşruiyetini kaybettiği ortada. Modern tarihin en büyük dramı yaşanmaktadır.  Beşsar Esad'ın kullandığı ifadeler kendi meşruiyetini kaybettiğinin teyidinden başka bir şey değildir. İnsanları varil bombalarıyla öldüren rejimin başındaki kişinin burada 1.7 milyon Suriyeli'ye kucak açan Türkiye'ye dil uzatması kabul edilemez. 

    Gölge yapı demek yanlış olur

    "Yeni cumhurbaşkanlığı şeması, tamamen Cumhurbaşkanımızın takdir ve tasarrufları çerçevesinde işleyen bir mekanizmadır. Onun talimatları doğrultusunda ihtiyaçlara göre faaliyet gösterecek birimlerdir bunlar. Bunları cumhurbaşkanlığının dışında 'başka bir tarafa gölge oluşturan bir yapı' gibi görmek son derece yanlış olur."

    Küba'daki cami

    Küba ziyaretinde bir cami temeli atma planı yok.

    Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanlığı

    Sayın Prof.  Dr. İbrahim Saraçoğlu Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanlığı görevine getirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow