hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın soğutma maliyetini hesapladılar

    Cumhurbaşkanlığı Sarayının soğutma maliyetini hesapladılar
    expand

    Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ısıtma maliyetinden sonra tahmini soğutma maliyeti de hesaplandı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden yapılan açıklamada, "tüm Bayburt ilini ısıtılabilecek bir bedelle ısınan sarayın, Adana'nın 23 bin kişilik bir ilçesini soğutacak bir bedelle soğutulduğu" kıyaslaması yapılarak, bu bedelin aylık 600 bin lira olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kış aylarındaki ısıtma bedellerinden sonra yaz aylarındaki soğutma bedelleri hesaplandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yaz aylarındaki soğutma maliyetlerine yaklaşık olarak rakam veren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Mimarlar Odası Kent İzleme Merkezi Kaçak Saray'ın soğutma maliyetini 6 ay üzerinden hesapladı. Yaklaşık olarak rakam vermek gerekirse, klima ile soğutulacağını düşünürsek, günde 10 saatlik bir soğutma ile enerji gideri aylık 600 bin lira. Saraya giden muhtarlar, kaçak sarayın bir aylık serinleme bedelinin 660 muhtarın aldığı maaşa denk olduğunu biliyorlar mı?" dedi.

    TOKİ, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetini mahkemeye de açıklamadı

    Candan Adana'da Karaisalı ilçesini örnek vererek şöyle devam etti:

    "Soğutmada 6 aylık bedel 3 milyon 600 bin lira yapar. Yaklaşık 4 bin kişinin asgari ücretine bedel bir rakamdan bahsedebiliriz. Adana'daki normal bir evin tasarruflu klima kullandığı ve aynı saatlerde soğutma yaptığını düşündüğünüzde maliyet aylık 100-150 lira civarında olur. Haneyi 4 kişilik bir aile kabul ettiğimizde normal bir ev kişi başı 25 liralık soğutma maliyeti çıkar. Adana'da bulunan Karaisalı ilçesinin yaklaşık nüfusu 23.000 kişi olduğuna göre; tümünde Kaçak Saray'a harcanan soğutma bedeli ile soğutma yapılabilir. Tüm ilçe serinleyebilir" dedi.

    Mimarlar Odası Ankara Şubesi daha önce; Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ısıtma bedellerinin tüm Bayburt ilini ısıtılabileceğini açıklayarak, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 6 aylık ısıtma bedelinin 10 milyon lirayı bulduğunu söylemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'den 5 bin araç IŞİD'e kaçırıldı

    İstanbul'daki kentsel dönüşümle ilgili "gecekondulaşma" uyarısı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow