hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu, "Öcalan resmi müzakereci"yi yalanladı

    Davutoğlu, Öcalan resmi müzakereciyi yalanladı
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Öcalan'a 'resmi müzakereci' sıfatı gibi bir şey söz konusu değil" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı bilgilendirme toplantısına katıldı.

    Diyanet İşleri BaşkanI Prof. Dr. Mehmet Görmez ile basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, Hac görevini yerine getiren hacıların ibadetlerini tebrik etti.

    Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan aldığı brifingleri aktaran Davutoğlu, IŞİD gibi yapıların İslam'ın dünyada yanlış algılanmasına yol açtığını belirtti.

    PKK'lılar açlık grevine başladı

    Abdullah Öcalan'a resmi müzakereci statüsü verileceği iddiaları sorulan Davutoğlu şu yanıtı verdi: "Herhangi bir şekilde statü değişikliği gibi bahsettiğiniz tarzda haberlerin aslı yoktur. Gerçekle de bağdaşmaz. Resmi müzakereci vs gibi. Böyle bir şey söz konusu değil. Şu anda her şeyden önce toplumsal dokumuzun ve temsilcilerimizin bu süreci yeniden ve daha güçlü bir şekilde sahiplenmesi önemli. En kısa sürede netice alacak şekilde bu mekanizmaları işletmemiz önemli."  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cem Garipoğlu: Beni buradan çıkarın

    Komşusu açken uyuyamayanların videosu

    Pazar günü Akil İnsanlar Heyeti ile gerçekleştireceği görüşmenin detayları sorulan Davutoğlu şunları söyledi: "Çözüm sürecine ivme katmak bağlamında Akil Adamlar toplantısı için arkadaşlara talimat verdim. Benim de zaten planladığım bir görüşmeydi. Bu pazar birlikte görüşeceğiz. En önemli şey çözüm sürecinde psikolojik boyut. Son şiddet eylemleri ile bu psikolojiyi yok etmek istediler. Psikolojiyi tekrar inşa edebilmek için sadece hükümetin atacağı adımlar yeterli olmaz. Toplumsal duyarlılığın arttırılması için Akil İnsanlar Heyetine ihtiyacımız var. Son şiddet eylemleri bu sürece darbe vurmak istedi. Şimdi bu süreci sahiplenen herkesi açıkça ortaya çıkmaya, sesini yükseltmeye davet ediyorum. Bu sürece inananların çıkıp o şiddeti lanetlemesi ve çözüm sürecinin devam etmesi gerektiği konusundaki iradesini beyan etmesi gerekir." 

    Funda Şirinkal çocuğuna kavuştu

    "Gariban" Atatürk kızdırdı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow