hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu: "Üç dönem beş dönem yok"

    Davutoğlu: Üç dönem beş dönem yok
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'de 3 döneme takılan ve milletvekili adayı gösterilmeyen isimler için yeni bir birim oluşturulacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 24'üncü dönem milletvekilleri ve eşleri ile yemekte bir araya geldi.

    Ankara'daki yemekte milletvekillerine hitap eden Davutoğlu, AK Parti'de üç dönem kuralına takılan isimlere ilişkin olarak, "3 dönemciler diye bir isim ürettiler. Aynen geçmişteki küskünler gibi. Bilmiyorlar ki iki dünyaya inanan insanların dönemi yoktur. İki cihana inanan insanların iki dönemi var. Bu dünyada yaptıkları, öbür dünyada verecekleri hesap. Başka üç dönem, beş dönem ayrımı yok. Allah bu dönemde hakkını vermeye, öbür dönemde de hesabı vermeye bize nasip eylesin" dedi.

    Davutoğlu, özellikle kıdem bakımından çok önemli görevler üstlenmiş olan ancak üç dönem kuralı nedeniyle parlamento dışında kalacak isimlere parti içinde yeni bir görev teklif edeceklerini açıkladı.

    "Onlar sadece milletvekilliği dönemindeki yani Meclis'teki görevleri itibariyle üç dönemi tamamladılar. Genel merkezde her an görev alabilirler" diyen Davutoğlu, "Arkadaşlarımızı parti içi özellikle de yeni milletvekillerimizin oryantasyonu da dahil olmak üzere bir anlamda iç hizmet eğitimi gibi tecrübelerinden istifade etmek üzere bir göreve davet edeceğiz. Bunun için başlı başına genel merkezde bir siyasi tecrübe aktarımı birimi oluşturmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

    HDP Genel Merkezi'ne silahlı saldırı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow