hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş: "Başbakan'ın tavrını merak ediyoruz"

    Demirtaş: Başbakanın tavrını merak ediyoruz
    expand

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dünkü Newroz konuşmasının ardından yaptığı açıklamada, Arınç-Erdoğan tartışmasını değerlendirdi, "Bakalım ne çıkacak biz de bekliyoruz. Özellikle Sayın Başbakan'ın hükümetin başı olarak tavrı ne olacak merak ediyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğu Güneydoğu Dernekler Platformu 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde HDP'ye desteğini açıklamak amacıyla dün gece Taksim Elit World Otel'de toplantı düzenledi. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP MYK üyeleri ve Doğu Güneydoğu Dernekler Platformu Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra platforma bağlı dernek yöneticileri de katıldı.

    Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Çağrının çok önemli ve olumlu olduğunu düşünüyorum ve sahip çıkmak gerektiğini ifade ediyorum. Çünkü Türkiye'de yaşayan herkesin en acil ihtiyacı kalıcı barıştır. Ve kalıcı barışa gitmenin de doğrudan yüzleşmeyle bağlantısı var. Bizler eğer parlamento olarak üzerimize düşenleri yaparsak siyasi partiler olarak silahsızlanma çağrısının karşılığını verecek bir demokrasi hamlesini yaparsak bu Türkiye'nin yararına olacaktır. Hem toplumsal barış hem özgürlükler açısından umut verici bir sürece girmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

    Demirtaş, hükümet sözcüsü Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan karşılıklı açıklamalara ilişkin soruya ise "Bakalım ne çıkacak biz de bekliyoruz. Özellikle Sayın Başbakan'ın hükümetin başı olarak tavrı ne olacak merak ediyoruz. Hükümetin başı olarak bu tartışmaların neresinde görmek istiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arınç: "Cumhurbaşkanı'nı seviyoruz ama bu ülkede bir hükümet var

    Demirtaş: "Barış senin iki dudağın arasında değil"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow