hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş Yaşar Kemal'i ziyaret etti

    Demirtaş Yaşar Kemali ziyaret etti
    expand

    Yoğun bakımda tedavisi süren Yaşar Kemal'le ilgili umutlu bekleyiş sürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP heyeti bugün hastaneye geldi ve doktorlardan bilgi aldı. CHP'liler de usta yazarı yalnız bırakmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demirtaş ziyaret sonrası yaptığı basın açıklamasında, “Sevgili Yaşar Kemal hastalığı sebebiyle tedavi görüyor. Bizde ailesi ve eşine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Doktorlarından kısaca bilgi aldık. İnşallah temennimiz o ki, doktorlarının da belirttiği gibi en kısa sürede sağlığına kavuşur ve bu kapıdan yürüyerek çıkar diye duacıyız bizlerde…" dedi.

    "Elbette ki Yaşar Kemal gibi şahsiyetler kolay yetişmiyor" diyen Demirtaş, "Türkiye halklarının, bütün ezilenlerin ortak sesi ve vicdanı olmayı başarmış sanatıyla edebiyatıyla sessizlerin sesi olmayı başarmış sanatçılar az yetişiyor. Bizler açısından da Yaşar Kemal'in varlığı son derece kıymetlidir. Sadece Edebiyat, sanat dünyası için değil. Toplumdaki özgürlük, demokrasi ve barış arayışçıları için… Toplumun bütün ötekileştirilmiş kesimleri için, Yaşar Kemal'in sesi çok önemlidir. Durmayacak, hiç susmayacak bir yürekten söz ediyoruz. Elbette ki tarih boyunca toplumlara maal olmuş böylesi şahsiyetler her zaman ölümsüzlükleriyle anılırlar. Zaten Yaşar Kemal'in bugün halka topluma bu denli Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine maal olmuş duruşu onun sonsuza kadar yaşayacağını gösteriyor. İnşallah ta buradan en kısa zaman içerisinde tedavisi sonuç almış şekilde, sevgili Ayşe ablayla eşiyle el ele tutuşarak çıkacak diye temenni ediyoruz. Dualarımız onunla bu yöndedir. Bizde bugün bu duygularımızı paylaşmak üzere buraya geldik. Kendisi yoğun bakımda olduğu için hasta ziyaretinin uygun olmadığı biliniyor onun için ısrar etmedik eşi ve yakınlarıyla görüştük" ifadelerini kullandı.

    Yaşar Kemal'in son durumuyla ilgili açıklama

    Figen Yüksekdağ: Hepimizin acısı

    HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ da Yaşar Kemal'i ziyaret ederek, doktorlarından bilgi aldı.
    Yüksekdağ, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Yaşar Kemal'in Türkiye toplumu bakımından çok özel bir değer olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

    "Bu zamana kadar Türkiye toplumunun sesi duyulmayan, gerçeği görülmeyen, bütün ezilenlerin sesi, soluğu, dili oldu. Biz onun diliyle, haklılığımızı, acılarımızı, umudumuzu konuşturduk. Biz onun yazılarıyla, yaşama ve gerçeğe tutunan o edebiyat ve mücadele anlayışıyla kendimizi ifade etmeyi başarabildik. Türkiye toplumunun bütün zenginliğini, değerlerini, birikimini, kendi kişiliğinde ve edebiyatında bütünleştiren çok değerli bir şahsiyet. Bugün onun sağlığına kavuşması, bütün Türkiye toplumunun, halklarının isteği, özlemi. Bugün Sayın Yaşar Kemal'in bir hastalıkla karşı karşıya olması hepimizin acısı aynı zamanda. Bu acının içerisinde, biz, onun bize verdiği ve yazılarıyla nakşettiği başka bir şeyi daha çok güçlü yaşıyoruz; umudu ve yaşama tutunma isteğini yaşıyoruz aynı zamanda."

    Karayalçın da hastanedeydi

    CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, eski milletvekili Mehmet Sevigen ve beraberindeki bir grup partiliyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gitti.

    Karayalçın, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Sevgili Yaşar Kemal'imizin sağlık durumu hakkında eşi ve hekimlerden bilgi aldım. Çok iyimser bir ifadenin kullanılmamış olmasına karşın, yapılan açıklamaya göre durumunun kötüleşmediğini öğrenmiş bulunuyorum. Eşinin metanetini saygı ve beğeni ile karşıladım. Doktorlarımızın çabasını saygıyla karşıladım. Ben CHP İl Örgütünü temsil ediyorum. Hem şahsın hem de il örgütümüz adına hem de partililerimiz adına ziyaret defterine geçmiş olsun dileklerimi yazdım" dedi.

    Vali Şahin: "Dünden farklı bir durumu yok"

    Yaşar Kamel'i ziyaret eden İstanbul Valisi Vasip Şahin dünden farklı bir durumun olmadığını söyledi. Şahin "İnşallah ünlü yazarımız, romancımız Yaşar Kemal bey, kısa zamanda aramıza dönecektir. Ümidimiz bu yönde… Kendisini uzaktan gördüm. Biliyorsunuz yoğun bakımda ziyaret yasak. Bilincinin açık olup olmadığını uzaktan tespit etmek zor. O artık hocalarımızın dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyorlar" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow