hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş'tan İhsanoğlu'na: "Hepsini bana yatırabilirsiniz rahat olun"

    Demirtaştan İhsanoğluna: Hepsini bana yatırabilirsiniz rahat olun
    expand

    Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Köşk yarışındaki rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "centilmenlik jesti"ne ilişkin, "Hocam zahmet etmişsiniz, teşekkür ederim, yalnız öbüründe çok var ondan, hepsini bana yatırabilirsiniz rahat olun" dedi. Başbakan Erdoğan'ın ise bin liralık bağışı iade ettiği bildirildi. Demirtaş ayrıca TRT hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçimdeki rakipleri olan Başbakan Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları için açılan destek hesaplarına 1000'e TL yatırdı.

    Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından İhsanoğlu'na "Hocam zahmet etmişsiniz, teşekkür ederim, yalnız öbüründe çok var ondan, hepsini bana yatırabilirsiniz rahat olun" dedi.

    İhsanoğlu, Erdoğan ve Demirtaş’ın hesaplarına 1000 TL yatırdı

    Başbakan iade etti

    Hürriyet gazetesinden Okan Konuralp'in haberine göre, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da, seçim çalışmaları için açılan destek hesabına Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan gelen bin liralık bağışı iade ettiği bildirildi.

    Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya, "Sayın Başbakanımızın talimatıyla, Cumhurbaşkanlığı seçim hesabına dahil edilmeyen bu bağış, teşekkür edilerek, Sayın İhsanoğlu'na iade edilmiştir" dedi.

    TRT hakkında suç duyurusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan, Demirtaş, TRT yetkilileri hakkında cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak, anayasanın temel ilkelerine, kanunlara ve YSK'nın tespit ettiği anlayışa ters düşen yayınlarından dolayı suç duyurusunda bulundu. Dilekçede sadece TRT değil, RTÜK'ün de görevini yapmadığı öne sürüldü.

    Demirtaş, suç duyurusunda TRT Haber, TRT Türk, TRT Avaz, TRT 6 ve TRT 1 kanalları haber müdürleri ve Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan şikayetçi oldu. TRT'den manevi tazminat da talep etti.

    Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçim dönemi başladığından bu yana yayınların taraflı yapıldığını ve adayların tümüne adil yaklaşım gösterilmediğini öne sürdü.

    4-5-6 Temmuz günleri ile ilgili RTÜK kayıt sisteminde yer alan üç cumhurbaşkanı adayı ile ilgili yayın sürelerine de dilekçede yer verildi. Bu tarihlerde TRT Türk ve TRT1'de Demirtaş'a 0 dakika, TRT Haber'de ise 45 saniye süre ayrıldığı vurgulandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow