Destek için İstiklal'de Cumhuriyet gazetesi dağıttılar

Cumhuriyet Gazetesi'ne destek olmak için aralarında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı ve avukat Can Atalay'ın da bulunduğu bir grup, İstiklal Caddesi'nde Cumhuriyet Gazetesi dağıttı.
Sosyal medya üzerinde örgütlendiklerini belirten yaklaşık 50 kişi, saat 13.00 sıralarında İstiklal Caddesi Mis Sokak girişinde toplandı.
Ellerinde, Charlie Hebdo'nun son sayısından bir bölümünü yayınladıktan sonra bazı kesimler tarafından protesto edilen Cumhuriyet Gazetesi bulunan grup, cadde üzerinde Taksim Meydanı yönünde yürüdü.
Grup, "Baskılardan korkmuyoruz, Cumhuriyet'e destek oluyoruz", "Basın ve ifade özgürlüğü için Cumhuriyet satıyoruz", "Amasız, fakatsız, korkmadan, yılmadan kendimizi ifade etmek için, çocuklarımızın geleceğini korku üzerine inşa etmemek için bugün Cumhuriyet satıyoruz" diye bağırarak caddede yürüyenlere gazete verdi.
Fransız Konsolosluğu önünden tekrar geri dönen grup, yaklaşık 15 dakika gazete dağıttıktan sonra eyleme son verdi.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TİGEM KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: TİGEM işçi alımı mülakat tarihi ne zaman?
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
CHP lideri Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken 2 tespit