hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet Opera ve Balesi'nden "balerine tayt yasağı" açıklaması

    Devlet Opera ve Balesinden balerine tayt yasağı açıklaması
    expand

    Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün bazı personelin kılık kıyafetine ilişkin genelge yayınlamasının ardından "Balerine tayt yasağı" geldiği şeklinde haberler basında yer almıştı. Bunun üzerine açıklama yapan Genel Müdürlük, balerinlere bir yasağın söz konusu olmadığını, genelgeyle memur, sözleşmeli ve geçici personel ile işçi ve temizlik personelinin kılık kıyafetine ilişkin hatırlatma yapıldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, 22 Eylül'de 2014/3 sayılı genelge ile personelin kılık kıyafetine ilişkin uyulması gerekenleri açıkladı. İl Müdürlüklerine gönderilen bu açıklama, basında ve sosyal paylaşım sitelerinde "Balerine tayt yasağı" şeklinde haber ve tartışma konusu oldu.

    Gelişmeler üzerine Genel Müdürlükten bir açıklama yapıldı. Açıklamada, gönderilen genelgenin mevcut "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin" 4 ve 5 inci maddelerindeki düzenlemelerin tekrarı olduğu ve yeni bir sınırlama getirilmediği ifade edildi.

    Ortaöğretimde başörtüsü takmak serbest bırakıldı

    Genelge ile 1309 Sayılı Kanun kapsamında görev yapan "sanatkar memurların", "uygulatıcı uzman memurların" yani, sanatçıların, balerinlerin kastedilmediği belirtilen açıklamada, genelgeyle memur, sözleşmeli ve geçici personel ile işçi ve temizlik personelinin kılık kıyafetine ilişkin hatırlatma yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Söz konusu Genelge ile Genel Müdürlüğümüz ve bağlı İl Müdürlüklerimizde görev yapan Sanatçılarımızın çalışma, prova ve temsillerde görevlerinin gerektirdiği kılık ve kıyafetleri kullanmaları konusunda yeni bir düzenleme yapılmamış ve herhangi bir sınırlama getirilmemiştir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD 251 Irak askerini vahşice öldürdü, fotoğraflarını yayınladı

    Silvio Berlusconi'den Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştiri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow