hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dilan Alp ikinci kez ameliyat oldu

    Dilan Alp ikinci kez ameliyat oldu
    expand

    Dilan Alp, 1 mayıs 2013'te Taksim'e çıkmak isteyen eylemci grubun içindeydi. Polisin müdahalesi sırasında başına gaz bombası isabet etti. Dilan'ın tedavisi halen devam ediyor. Genç kız kafatasındaki hasar nedeni ile ikinci defa ameliyata alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarlabaşı'nda önceki yıl 1 Mayıs'ta yaşanan olaylarda kafasına isabet gaz kapsülü ile yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp, kafatasındaki hasarın giderilmesi için ikinci kez ameliyat oldu. 

    Tarlabaşı'nda geçen yıl 1 Mayıs'ta polisin göstericilere müdahalesi sırasında başına gaz bombası isabet etmesi sonucu yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırılmış, kafasındaki çökme nedeniyle burada ameliyata alınmıştı. Yaşam mücadelesini kazanan Alp, uzun süren yoğun bakım sürecinden çıkmış ve hayatına geri dönmüştü.

    Dilan Alp, ameliyat sonrasında hasar gören kafatası kemğinin onarılması için yeniden hastaneye yattı. Perşembe günü İkitelli'de özel bir hastanede ikinci defa ameliyat olan Alp için sosyal medyadan kan bağışı kampanyaları da yapıldı. Başarılı bir ameliyat geçiren Dilan, aldığı darbe nedeniyle kafasında meydana gelen çökme sonucu oluşan kemik boşluğu, yapay bir malzeme ile kapatılarak eski sağlığına kavuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dilan Alp'in babası CNN TÜRK'e konuştu

    Ameliyatı yapan beyin cerrahı Alpay Şerefhan, Dilan'ın eski sağlığına kavuştuğunu ve üç gün sonra taburcu olacağını belirterek, "Kafa tasında mevcut olan kemik hasarlarını giderici bir ameliyat yaptık. Mevcut olan kemik boşluğunu yapay bir malzeme ile kapattık. Şuanda kafasında bir hasar yok. Dilan'ın bir kan problemi oldu ama bu ameliyatta bir kanamamız olmadı. Hemoglobini (kan değerleri) 8.6 idi. Biz ameliyata girerken bir ünite kan verelim dedik. Ameliyat çok başarılı geçti. Bundan sonraki hayatını, eski sağlığına kavuştu, devam edecek" dedi.

    Dilan Alp ise çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Ameliyatım çok iyi geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Bunlar tabi ayrı bir şekilde pozitif enerji veriyor. İnsanların destek olması benim için en büyük etken, yani pozitif olmamda iyileşmemde. Sağ olsun, tıpkı ilk andaki gibi yine kimse ilgisini bırakmadı ve kan problemi oldu. Kanım düşük çıktı değerleri, temin etmek zor olduğu için nadir bulunduğu bir kan olduğu için sosyal medya üzerinden herkes kan vermek istedi. Çok kısa bir sürede bu kanı temin ettik. Bunun için de ben herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi

    "Hayırlı bir evlat olarak bu ülkeye hizmet etmesini istiyorum.''

    Dilan'ın babası Ali Ekber Alp ise yaptığı açıklamada Dilan'ın normal hayatına devam edeceğini ifade ederek, "Okuluna devam edecek. Vatana, millete hayırlı bir evlat olarak, bir genç olarak bu ülkeye hizmet etmesini, bir baba olarak istiyorum" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dilan'ın ameliyatının başarılı geçtiğini belirten Ali Ekber Alp, "İleride sağlığı etkilenmesin diye bu ameliyatı mutlaka yapmamız lazımdı. İleriki yaşamında böyle sıkıntılarla karşılaşmamasını diliyorum. Allah'ın herkesin çocuğunu annesine babasına bağışlamasını istiyorum. Şimdi mutluyuz. Onun için elimden geleni kendi imkanlarım doğrultusunda yapıyorum. Ve bu ülkeye hizmet etmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

    Mehmet Baransu gözaltına alındı

    Hapishanede olduğunu bilmeyen mahkum

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow