hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dilara'ya 'kelebek' mezar taşı

    Dilaraya kelebek mezar taşı
    expand

    Antalya'da halk arasında 'kelebek hastalığı' olarak bilinen Sistemik Lupus Eritematozus rahatsızlığı nedeniyle 24 yaşında hayatını kaybeden Dilara Akıncı’nın mezar taşına, ailesi tarafından kelebek yaptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektrik teknikeri Dilara Akıncı, hastalığı nedeniyle 1 yıl önce vefat etti. Rahatsızlık teşhisi konmasının ardından kısa sürede kaybettikleri kızlarını, 1996 yılında vefat eden annaannesi Melek Korkmaz’ın mezarına defneden aile, Dilara’ya hastalığında adı geçen ve en sevdiği hayvan olan mor kelebek şeklinde mezar taşı yaptırmaya karar verdi. Beklenmeyen ölüm sonrasında Dilara’nın hatırasını yaşatmak isteyen Akıncı ailesi, kızlarının ölümünün birinci yılında mezarının baş kısmında mor kelebek bulan mezar taşı hazırlattı. Dilara’nın mor kelebeğe olan ilgisini, mezarına yansıtan ve aynı renkte çiçeklerle süsleyen aile, mezar taşına da duvak astı. Mezar taşının baş kısmına ’Kelebeğimiz sen hep bizimlesin, seni çok seviyor ve özlüyoruz’ yazdıran Akıncı ailesi, Dilara’nın evlenmeyi planladığı sevgilisinin ’Ömür denilen bu radyoda sensizlik adlı parça çalıyor yine. Rabbimin hatırı var sustuk eşlik ediyoruz işte..’ sözlerine de mezarda yer verdi.

    Dilara’nın hatırasını yaşatmaya çalıştıklarını anlatan anne Nesrin Akıncı, mezarlığı her gün ziyaret ederek, dua okuyup bakımını yaptığını söyledi. Dilara’nın hayat dolu olduğunu ve yaşamayı çok sevdiğini ifade eden Nesrin Akıncı, kızına olan özlemini gözyaşlarıyla aktardı.

    Dilara’nın ablası Didem de, kardeşinin mor kelebeğe olan sevgisi nedeniyle mezar taşının da kelebek şeklinde olması için çizim yaptıklarını anlattı.

    Dilaraya kelebek mezar taşı


    Lupus hastalığı

    Lupus hastalığı hakkında bilgi veren Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, bağışıklık sisteminin bozuk çalışması sonucu ortaya çıkan hastalığın doku ve organ iltihabına bağlı olarak farklı türde görüldüğünü anlattı. Hastalığın bir türünün böbrek, akciğer ve kalbi etkilemesi sonucu ölümcül vakalarla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, bazı hastalarda da yüz bölgesinde burun çevresinden yanaklara oluşan kızarığın kelebek görünümü alması şeklinde vücudun belirti gösterdiğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow