hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dilek Öcalan'dan polislere tepki

    Dilek Öcalandan polislere tepki
    expand

    Şanlıurfa'da HDP Milletvekili Dilek Öcalan, iki gün önce kendisinin içinde olmadığı sırada  otomobilini arayan polislere tepki gösterdi ve suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, kendisinin olmadığı sırada Meclis araç kartı olan 34 HM 7387 plakalı otomobili, geçen çarşamba günü Şanlıurfa- Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde oluşturulan uygulama noktasında polisler tarafından arandığını söyledi.

    Meclis kartı olmasına rağmen polisler tarafından otomobilinin aranmasına tepki gösteren Öcalan, HDP İl Başkanlığında Eş Başkan Rıdvan Yavuz ve Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven ile basın toplantısı düzenleyerek duruma tepki gösterdi. Otomobilinin kadın memur yerine erkek memurlar tarafından arandığını ileri süren Dilek Öcalan, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek şöyle dedi:"Bu yaşanan olayı asla kabul etmiyoruz. Özel muamele gösterilircesine tekrardan arama yapılmasını kabul etmiyoruz. Gerekli yasal işlemleri başlatacağız. 550 milletvekili için yapılması gerekenlerin eşit bir şekilde herkese uygulanmasıdır. Eğer demokratik bir ülkenin demokratik bir siyaset yürütmesi gerekiyorsa, bunu herkese eşit düzeyde yapılması için biz tekrardan gerekli yerlere başvurularımızı yapacağız. Araçta bulunmuyordum. Ama ondan bir gün önce de yine aynı şekilde beni araçtan indirip arama yapmak istediler. Araçtakiler vekil olduğunu söylemeleri üzerine vazgeçtiler. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Normalde aramanın bir kadın polis tarafından yapılması gerekiyordu. Bu aramayı yapan bir erkek polistir. Kendi arama boyutları çerçevesinde arama yapabilir ama şahsi boyutlara gelince bunun en azından bir kadın polisin yapması gerekiyordu. Bununla ilgili gerekli suç duyurusunda bulunacağız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow