hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yalanlama

    Dışişleri Bakanlığından yalanlama
    expand

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Başbakan Erdoğan'ın Soma'da İsrail'le ilintili bazı uygun olmayan ifadeler sarfettiğine dair" iddialara ilişkin, "Başbakanımıza atfedilen ifadeler tamamen gerçek dışıdır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bazı basın organlarında "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma'da İsrail'le ilintili bazı uygun olmayan ifadeler sarfettiğine dair" iddialara ilişkin, "Başbakanımıza atfedilen ifadeler tamamen gerçek dışıdır" dedi.

    Bilgiç, bir soru üzerine, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Doğan Işık'ın, bazı basın organlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği iddia edilen sözlerine yönelik açıklamasını, Dışişleri Bakanlığı'nın talimatıyla yaptığını açıkladı.

    Bilgiç, Erdoğan'ın hiçbir şekilde iddia edildiği gibi bir ifadede bulunmadığına dikkati çekerek, "Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isteriz ki sayın başbakanımıza atfedilen ifadeler tamamen gerçek dışıdır. Bu gibi temelsiz iddialarda bulunanları şiddetle kınıyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow