hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şemdinli ve Ağrı'da çatışma

    Şemdinli ve Ağrıda çatışma
    expand

    Ağrı'nın Diyadin İlçe Jandarma Karakolu'na PKK'lı bir grup roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Silopi ile Ağrı'nın Diyadin İlçesi yakınlarında çıkan iki çatışmada 7 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyadin İlçesi Jandarma Karakoluna dün saat 21.00 sıralarında PKK tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Jandarma Karakoluna açılan ateşe güvenlik kuvvetleri karşılık verdi. Valilik yaşanan çatışma sırasında 3 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

    Şemdinli'de karakola roketli saldırı

    Askeri aracın geçişi sırasında patlama

    Valilik açıklaması

    Ağrı valiliği tarafından bu gün yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

    "12 Ağustos 2015 günü saat 21.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi ile kaçan teröristlerin yakalanması için yapılan operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir."

    Şemdinli'de saldırı

    Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde de, Durak Jandarma Karakolu’na bu sabah PKK’lılar roketatarla ateş açtı. Saldırının ardından kısa süreli çatışma çıktı.

    Genelkurmay'dan açıklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Silopi ile Ağrı'nın Diyadin İlçesi yakınlarında çıkan iki çatışmada 7 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

    Açıklama şöyle:

    "Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde bir grup PKK'lı terörist tarafından, Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne dün saat 21.00 sıralarında eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Çıkan çatışmada 3 terörist, silahıyla birlikte ölü ele geçirildi.

    Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün saat 23.45'te bir grup PKKlı Görümlü Üs Bölgesi'ne yakın bölgedeki güvenlik güçlerine sızma girişiminde bulunulken, Doçka, Bixi, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Silahlı saldırıya karşılık verilince PKK'lı grup ateşi kesti. Çıkan çatışmada 4 terörist ölü ele geçirildi."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow