hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır Lice'de tanker patladı: 1 ölü

    Diyarbakır Licede tanker patladı: 1 ölü
    expand

    Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yoldan çıkan akaryakıt yüklü tankerin devrilerek infilak etmesi faciaya yol açtı. Yanan tankerden metrelerce uzağa sıçrayan alevler, bu sırada karayolunda bulunan 2 yolcu otobüsü ile hafif ticari araca sıçradı. Kazada ağır yaralanan 1 kişi yaşamını yitirdi. Can pazarının yaşandığı olayda alev topuna dönüşen araçlarda bulunan 66 kişi de yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'ın Lice İlçesi Tuzla Köyü yakınlarında bu gece Bingöl'den Diyarbakır yönüne giden bir akaryakıt yüklü tanker sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilip yolu kapattı.

    Bu sırada iki yolcu otobüsünün de aralarında bulunduğu araçlar da yolda kaldı. Araçlarda bulunan bazı yolcular, tanker sürücüsüne yardım etmek için indikleri sırada tanker büyük bir gürültüyle infilak edince ortalık alev topuna döndü.

    Metrelerce uzağa sıçrayan alevler, iki yolcu otobüsü ile bir hafif ticari aracın yanmasına neden oldu.

    Alevler içinde kalan iki yolcu otobüsü ve araçta bulunan 66 kişi yaralandı.

    Patlama sesinin ardından gökyüzünü aydınlatan alev topunu gören yakındaki Tuzla Köyü'nde yaşayanlar, kaza yerine giderek yaralılara yardım etmeye çalıştı.

    Olayın duyulması üzerine bölgeye başta Diyarbakır olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vücutlarında ağır yanıkların oluşan yaralıların hastanelere taşınmasının ardından Sağlık Bakanlığı'ndan ambulans uçak ve helikopter istendi.

    Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulans uçak ve karayoluyla Malatya, Erzurum, Ankara, Şanlıurfa, Batman ve Elazığ'daki hastanelere sevk edildi.

    Yaralılardan durumu ağır olan Fikri Tertip (38), tedavi gördüğü Diyarbakır'daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sabaha karşı hayatını kaybetti.

    Kazada yaralanan 20'si ağır toplam 66 kişinin tedavileri hastanelerde sürüyor.

    Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, devrilen tankerin gaz sıkışması sonucu infilak ettiğini belirterek, "O sırada Bingöl yönüne giden iki otobüs yoldan geçiyorken patlama meydana geliyor. Alevler iki otobüs ve bir aracı da etkisi altına alıyor. Şu anda net sayısı belli değil. Ambulanslar yaralıları hastanelere taşırken, itfaiye ekipleri de yangını söndürmeye çalışıyor. Bölgeye askeri helikopter de sevk edildi" dedi.

    Hastaneler alarma geçirildi!

    Olay nedeniyle Diyarbakır'da tüm hastaneler alarma geçirdi. İlgili doktorlar göreve çağırlırken, hastanelere tıbbı malzeme destekleri yapıldı.

    Başsavcılık soruşturma başlattı

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yaptığı yazılı açıklamada kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LPG yüklü tankerin yan devrildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

    "LPG tankerinden, yaklaşık 500 m2 alana gaz sızıntısı meydana geldiği, bu sırada Diyarbakır'dan Bingöl ili istikametinde gitmekte olan iki yolcu otobüsünün içinde bulunan yolcuların olay yerindeki yoğun gaz nedeni ile araçlardan inip geriye doğru uzaklaştığı esnada büyük bir patlama meydana geldiği iddiaları kapsamında Lice Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2014/910 soruşturma numarası ile adli soruşturma başlatılmakla. Meydana gelen patlamada 66 vatandaşımız yaralanmış 1 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir.

    Yaralılar Diyarbakır ve çevre illerdeki hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olay yerinde bilirkişi heyeti ile keşif icra edilerek bilirkişi raporu alınması, olayın tanıkları ve mağdurlarının ifadelerinin tespiti ile delillerin toplanması yönünde sürdürülen çalışmalar devam etmekte olup; Lice Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lice'de yaşanan tanker faciasının ardından sabah saatlerinde karayolu kontrollü olarak açıldı.

    Askerlerin güvenlik önlemlerini sürdürdüğü bölgede, karayolu itfaiye ekipleri tarafından temizlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow