hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da karakola roketatarlı saldırı

    Diyarbakırda karakola roketatarlı saldırı
    expand

    Diyarbakır'ın merkeze bağlı Özerkli Köyü Jandarma Karakolu'na PKK'lıların düzenlediği roketatarlı saldırıda 1 asker şehit oldu 4 asker ve 1 korucu yaralandı. Saldırıya güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'ın Hani İlçesi karayolu üzerinde bulunan merkeze bağlı korucuların da bulunduğu Özerkli Köyü Jandarma Karakolu'na bugün saat 14.15'de bir grup terörist tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi.

    Diyarbakır'da canlı bomba yakalandı

    TSK: "20 terörist teslim oldu"

    Karakola roketatar atan PKK'lılar daha sonra uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Karakoldaki askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada 4 askerin çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. Saldırıdan sonra bölgeden kaçmaya çalışan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatıldı.

    1 asker şehit oldu

    Saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu. 4 asker ve bir korucu yaralandı.

    Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "12 Ağustos 2015 saat 13.10’da Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır/Sur Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada bir Jandarma Uzman Çavuşumuz ağır, dört Jandarma Erimiz ve bir Geçici Köy Korucumuz da hafif şekilde yaralanmıştır. Kahraman Jandarma Uzman Çavuşumuz kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." denildi

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow