hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da Kobani olaylarının zararının bedeli 8 milyon

    Diyarbakırda Kobani olaylarının zararının bedeli 8 milyon
    expand

    Diyarbakır'da, IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protestolar sırasında çıkan olaylarda zarar gören 34 okul ve Ziya Gökalp Müzesi'ndeki hasarın bedelinin 8 milyon lira olduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, gösterilerde hasar gören 34 okuldan 10'unun kullanılamaz halde olduğu belirtildi. Bu 34 okuldan 6'sının Bağlar, 2'sinin Yenişehir, 11'inin Silvan, 4'ünün Bismil, 1'inin Ergani, 4'ünün Kocaköy, 2'sinin Hani ve 4'ünün Lice ilçesinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, okullardaki zararın (inşaat onarımı, bilgisayar ve teknoloji altyapısı, masa, sıra vesair tefrişatlar dahil) yaklaşık 6 milyon lira tutarında olduğu kaydedildi.

    Sur ilçesindeki Ziya Gökalp Müzesi'ne 5 gün önce gelen 60-70 kişilik grubun avlunun ahşap kapısını kırdıktan sonra içeri girdiği ve güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip müze binasını yanıcı madde kullanarak ateşe verdiği hatırlatılan açıklamada, "14 eser ile 11 kamera ve kayıt cihazının çalındığı binanın tamamen tahrip edildiği, müzenin demirbaşına kayıtlı çok sayıda kitabın yandığı tespit edilmiştir. Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü teknik personeli tarafından yapılan değerlendirmede restorasyon için tahmini 2 milyon liralık bir ödeneğe ihtiyaç bulunmaktadır" ifadelerine yer verildi.

    İran'dan Türkiye'ye Kobani suçlaması

    Kobani'ye silah ve cephane yardımı açıklaması

    Kobani'nin az bilinenleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow