hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'daki Kobani yürüyüşü olaysız sona erdi

    Diyarbakırdaki Kobani yürüyüşü olaysız sona erdi
    expand

    HDP'nin çağrısı üzerine Diyarbakır’da bugün Kobani’ye destek yürüyüşü düzenlendi. Saat 14.00'te başlayanm yürüyüş iki saat sürdü ve olaysız sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanlığı'nca düzenlenen yürüyüş ve miting için bir grup, Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı'nda toplandı.

    Daha sonra HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de aralarında bulunduğu grup İstasyon Meydanı'na doğru yürüdü.

    Yürüyüş sırasında güvenlik güçleri yürüyüşe katılanların belirlenen güzergah dışına çıkmamaları için cadde ve sokak başlarında zırhlı araçlarla, kollarında görevli yazılı bantlar bulunan DBP'li görevliler de el ele tutuşarak önlem aldı.

    Bir polis helikopteri de kent üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

    Terör örgütünü simgeleyen posterlerin taşındığı yürüyüşte, sık sık terör örgütü IŞİD aleyhine sloganlar atıldı.

    Yürüyüşün ardından İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan, IŞİD'in sadece Kürtlerin değil insanlığın düşmanı olduğunu ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kobani'deki bu insanlık dışı çetelere karşı sergilenen direnişi bütün dünya halkları izledi ve gördü. Bu nedenle 1 Kasım 2014 Dünya Kobani ile Dayanışma Günü ilan edildi" diyen Aydoğan, IŞİD'in Kobani'deki çok kimlikli, kültürlü ve inançlı modele saldırdığını belirtti.

    Beyoğlu'nda "Kobani" yürüyüşü

    Aydoğan, "Bugün IŞİD çeteleri Kobani'de kadın özgürlüğüne saldırıyor. Bugün Kobani'de sergilenen bir onur ve özgürlük mücadelesidir. Onun için dünya insanlığı Kobani'nin yanındadır" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından miting olaysız sona erdi.

    Esnaf kepenk açmadı

    Öte yandan, yürüyüş ve miting nedeniyle asker ve polis kentin bazı bölgelerinde güvenlik önlemi aldı. Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde bazı esnaf kepenk açmadı.

    Yürüyüş öncesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, şüphe üzerine 28 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

    BATMAN:

    Batman'da HDP ve DBP tarafından Koçerler Bulvarı'nda miting düzenlendi. Mitinge HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve partililer katıldı. Miting dolayısıyla güvenlik güçleri önlem aldı.

    Miting sonrasında bir grup, Asri Mezarlığa doğru yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında grup içerisinde yüzleri maskeli kişilerin taş atarak çevreyezarar vermeye çalışmasına tepki gösteren Akat ile grup arasında tartışma çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yürüyüş güzergahındaki 10 Nisan Polis Karakolu önünden geçildiği sırada gruptan bazılarının karakolu taşlaması üzerine DBP İl Başkanı Serdar Atalay, taş atanlara tepki gösterdi. Miting ve yürüyüş, olaysız sona erdi.

    BİNGÖL:

    Bingöl'de parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan DBP İl Başkanı Halis Yurtsever, "Bugün bütün dünyada ben insanım diyenlerin kalbi Kobani için atıyor" dedi.

    Yurtsever, sabah erken saatlerde düzenlenen operasyonda aralarında DBP Adaklı İlçe Başkanının da bulunduğu 6 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Açıklamanın ardından, grup olaysız dağıldı.

    SİİRT:

    Siirt'te DBP İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup, YPG'liler için Orhan Doğan Parkı'nda kurulan taziye çadırına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sıksık slogan atan grup, taziye alanına geçtikten sonra sessizce dağıldı.

    Daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan bir grubun yola barikat kurarak taş atması üzerine polis, göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara kaçtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞIRNAK:

    Şırnak'ta bir grup, HDP il binası önünde toplanarak Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüdü.

    Güvenlik güçlerinin "dağılın" uyarılarına taşla karşılıkveren gruba, biber gazıyla müdahale edildi. Grup, ara sokaklara dağıldı.

    MARDİN:

    Mardin'in Nusaybin ilçesinde de DBP teşkilatı üyeleri ve ŞirinBulvarı'nda toplanan iki grup, Mitanni Kültür Merkezi yanında toplandı. Buradan yürüyüşe geçen grup, İpek Yolu'nu trafiğe kapatmak istedi. Gruba izin vermeyen polis, Çağ Çağ Caddesi'nden İpek Yolu'na çıkmak isteyen gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. İzinsiz gösterinedeniyle sonucu yaklaşık bir saat kapalı kalan yol, daha sonra trafiğe açıldı.

    Öte yandan, güvenlik güçlerince yürüyüş öncesinde çöp konteynerleri toplandı.

    MARDİN:

    KızıltepeMardin'in Kızıltepe ilçesinde de Özgürlük Meydanı'nda toplanan bir grup, Otogar nevruz alanına kadar yürüdü. Mitingde, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kürtçe konuştu.

    Türk, konuşmasında, Kürtlerin Kobani'de özgürlüklerini savunduğunu öne sürerek, "Kürtler kimsenin toprağını işgal etmedi, kendi topraklarını savunuyor. Kürt halkının mücadelesinin devamlı terörize ediliyor. Kürtler olmadan Ortadoğu'da hiçbir halk özgürleşemeyecektir. Kürt halkı birliğini kirli siyasetekarşı korumalı ve kazanımlarını hep birlikte savunmaya devam etmelidir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Miting sonrasında dağılmalar sırasında polise taş atan bir gruba,biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi.

    ŞIRNAK:

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde DBP ilçe binasında bir araya gelen partililer, Silopi'nin 4. Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçerek 3. Cadde üzerinden tekrar parti binası önüne geldi. Parti önünde yapılan basın açıklamasından sonra yürüyüş olaysız sona erdi. Yürüyüş sırasında bir grubun, yol kapatmasına parti görevlileri engel oldu. Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de düzenlenen yürüyüşler olaysız sona erdi.

    Hüseyin Gülerce: "Cemaat kaybedecek, dağılır"

    Boko Haram liderinden kaçırılan kızlarla ilgili açıklama

    IŞİD'in paylaştığı Kobani fotoğrafları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow