hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'ı karıştıran ölüm

    Diyarbakırı karıştıran ölüm
    expand

    Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Jandarma Karakolu'nun kontrol noktasında güvenlik görevlilerini görünce kaçmak isteyen ve 'dur' ihtarına uymayan 24 yaşındaki Muzaffer Görül, iddiaya göre tabanca doğrultunca açılan ateşte öldü. Görül'ün cezaevi firarisi olduğu ve 3 suçtan da arandığı belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'ın Lice İlçesi Bingöl karayolu üzerinde bulunan Abalı Jandarma Karakolu kontrol noktasında görev yapan askerler, bugün saat 14.30 sıralarında araçlar üzerinde kontrol yaparken, kendilerini gören bir otomobil sürücüsünün dönüp kaçmaya çalıştığını fark etti.

    Jandarma ekipleri kaçan aracı takibe alıp, sürücüye 'dur' ihtarında bulundu. İddiaya göre, şüpheli sürücü kendisini sıkıştıran jandarma ekibine iddiaya göre tabanca doğrulttu.

    Bunun üzerine jandarmanın açtığı ateşte şüpheli sürücü ağır yaralandı.

    Tüyler ürperten mumyalar

    Jandarma ekiplerinin çağırdığı ambulansla Lice Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kişinin Muzaffer Görül olduğunu belirlendi.

    Yaşamını yitirdi

    Görül, buradaki ilk müdahalesini ardından sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye karşın yaşamını yitirdi.

    Jandarmanın yaptığı araştırmada 'dur' ihtarına uymayarak kaçan Muzaffer Görül'ün Bingöl Açık Cezaevi'nden bir süre önce firar ettiği ve 3 suçtan arandığı belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görül'ün aracında yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca, 2 ayrı sahte kimlik bulunduğu öğrenildi.

    Görül'ün geçen hafta da Bingöl'de aynı araçla jandarma kontrol noktasından kaçtığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma devam ettiği bildirildi.

    Acil serviste arbede

    Lice İlçesi'nde jandarmanın 'dur' ihtarına uymayınca açılan ateşte ölen Muzaffer Görül'ün yakınları ölüm haberini alınca Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne koştu.

    Öfkeli yakınlar acil servisin camlarını kırıp, sağlık görevlilerine saldırdı. Görül'ün yakınlarına hastanenin özel güvenlik görevlileri müdahale ederek saldırıları önlemeye çalıştı.

    Acil servis içerisine kadar giren Görül'ün yakınları tıbbi malzemeleri, camları kırmaya devam edince hastaneye çevik kuvvet polisleri sevk edildi.

    Çevik kuvvet ekipleri acil servise gelerek Görül'ün yakınlarına biber gazı sıkarak müdahale ederken, yoğun biber gazı bulunan acil servisteki hastalar başka birimlere götürüldü. Olaylar nedeniyle bir süre hastanenin acil servisine hasta kabul edilmedi.

    Görül'ün cenazesi otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırılırken, polis ekipleri de acil servis önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

    Valilik açıklaması

    Diyarbakır Valiliği, Lice'de Muzaffer Görül'ün ölümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

    Açıklamada, şöyle denildi: "Diyarbakır-Bingöl karayolunda bulunan Lice Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı önünde yapılmakta olan yol arama ve kontrol faaliyeti esnasında Bingöl-Diyarbakır istikametinde seyir halinde bulunan bir otomobil ani bir manevra ile dönüş yaparak kaçmaya başlamıştır. Araç içerisindeki yolculardan biri tarafından tabanca doğrultulması üzerine, kontrol yapan unsurlar tarafından şüpheli aracın durdurulması maksadıyla takip sırasında havaya uyarı atışı yapılmış, aracın durmayarak kaçmaya devam etmesi üzerine öncelikle havaya, müteakiben aracın durmaması üzerine, aracın durdurulması maksadıyla tekerlek bölgesine ateş edilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meydana gelen olayda araç içerisinde bulunan bir şahıs seken mermi neticesinde yaralanmış, yaralı 112 Acil Servise ait ambulansla olay yerinden alınarak Lice Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş, müteakiben kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmiştir.

    Olayla ilgili olarak yapılan araştırmada yaralı şahsın üzerinde bir adet 9 mm tabanca ve buna ait mermiler ele geçirilmiş, yaralanan şahsın cezaevinde yatmakta iken firar ettiği, üç ayrı mahkeme tarafından 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası, 'Kamu malına zarar verme' ve 'Hükümlü ve tutuklunun kaçması' suçlarından dolayı yakalama emriyle arandığı anlaşılmıştır. Konu ile ilgili olarak Lice Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikata devam edilmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'den kan donduran görüntü

    Başbakan öyle bir iddiada bulundu ki!

    İşte YÖK'ün yeni başkanı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow