hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolmabahçe'de polise silahlı saldırı

    Dolmabahçede polise silahlı saldırı
    expand

    Dolmabahçe sarayı giriş kapısında polise yönelik silahlı saldırı gerçekleşti. İlk belirlemelere göre ölen yada yaralanan yok. Otomatik silahlı 2 kişi olaydan sonra Almanya Başkonsolosluğu yakınında yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre saldırı şöyle gerçekleşti. Otomatik silah, tabanca ve 3 el bombası taşıyan 2 saldırgan önce nöbet kulübesine doğru el bombası attı ancak bu bomba patlamadı. Bunun üzerine saldırganlar polis kulübesine silahla ateş açtı.

    Polisler karşılık verdi

    Nöbet kulübesinde bulunan polisler açılan ateşe karşılık verdi. Yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından 2 şüpheli Gümüşsuyu Caddesi istikametine kaçmaya başladı.

    Çatışma anı kamerada

    Kaçamadılar

    Alman Konsolosluğu yakınlarında önlem alan motosikletli yunus timleri ve ilçe polis ekipleri kaçan saldırganları yakaladı. Polis ekipleri yapığı incelemede şüphelilerin üzerinden 1 tabanca, 1 otomatik tüfek, 2 el bombası ve 2 kutu mermi ile boş şarjörler ele geçirildi. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi.

    Olay yerinden görüntüler

    Ak Parti'ye saldırıdan aranıyorlardı

    Terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları belirlenen 2 saldırganın,  8 Ağustos'ta AK Parti İl Başkanlığı'na yapılan saldırıyı da gerçekleştiren kişiler olduğunun bilindiği öğrenildi.

    Elif Sultan Kalsen'in kullandığı otomatik silah

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan saldırganlardaki otomatik silahın Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırıda öldürülen Elif Sultan Kalsen'in Taksim saldırısında kullandığı silah olduğu ileri sürüldü. Rus üretimi el bombalarının da yine Emniyet Müdürlüğü saldırısında  kullanılanlarla aynı türden olduğu belirtildi.

    Aynı noktaya aynı yöntemle ikinci saldırı

    1 Ocak 2015'te de, Dolmabahçe'de aynı yere yine bombalı ve silahlı saldırı yapılmış, el bombasının patlamaması üzerine silahla ateş eden ve 2003-2006 yılları arasında yasadışı örgüt suçlaması ile cezaevinde yattığı ortaya çıkan Fırat Özçelik görevli polislerce gözaltına alınmıştı.

    İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da, o tarihte, bombalı saldırı girişiminin olduğu Dolmabahçe Sarayı'na gelerek gazetecilere açıklamalarda bulunmuş ve "Sarayın girişindeki nizamiyede görev yapan polis arkadaşlara yönelik bir saldırı girişimi. Personelimizde Allah'a şükür bir yaralanma yok. El bombasının pimini çekerek atıyor, ama patlamıyor. Arkadaşlarımız iki el bombasını da imha etti. Tabanca ve uzun namlulu eski bir silahı var" şeklinde açıklama yapmıştı.

    İstanbul Valiliği'nden açıklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "2 terörist üzerlerinde 2 adet el bombası, 1 adet otomatik silah, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ile birlikte ele geçirilmiştir. Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır" denildi.

     Dolmabahçede polise silahlı saldırı

    Polise saldırı İsviçre basınında

    Dolmabahçe Sarayı girişinde polise yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı İsviçre'nin saygın gazetelerinden Tribüne De Geneve Gazetesi internet sitesinden 'flaş' olarak duyurdu.

    Haberde silah seslerinin duyulduğu ve polisin olaya müdahale ettiği yazıldı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow