''Dombra''lı zil kaldırıldı

Kayseri'deki Hacı Sami Boydak İlkokulu ve Ortaokulu'nda ders zili olarak çalan ''Dombra'', velilerin tepkilerinin artmasıyla birlikte kaldırıldı.
Kayseri'deki Hacı Sami Boydak İlkokulu ve Ortaokulu'nda çalınan zilin melodisinin 'Dombra' şarkısı seçilmesi, bazı velilerin tepkisine neden oldu. Bu şarkının AK Parti'nin seçim şarkısı olduğunu söyleyen veliler okulda siyaset yapılmamasını istedi.
Bunun üzerine Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü, okulda inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonunda ''Dombra''lı zil kaldırılırken, şu açıklama yapıldı: "İnceleme neticesinde 'Dombra' olarak bilinen Kazak Türkleri'ne ait olan orijinal müziğin 2 yıldan beri okulda çalan zil sesleri arasında olduğu tespit edilmiş olup, söz konusu siyasi partiye ait beste ile hiçbir alakası olmadığı anlaşılmıştır. Ancak kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine okul zil sesinin başka bir zil sesi ile değiştirilmiştir."
Okuldaki "dombra"lı zile velilerden tepki
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul Bağcılar Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 4 Haziran Elektrik Kesintisi Açıklaması
O bir şampiyon! Çobanlık yapan 11 yaşındaki Emir Ali, Türkiye birincisi oldu
İZMİR ESHOT GREV: ESHOT Grevi Bitti Mi? İzmir ESHOT Grevinde Anlaşma Sağlandı! İzban Grevde Mi? İzmir Otobüs Seferleri Durumu
Milli sporcuya silahlı pusu! Dakikalarca tekme tokat darp ettiler
Gordion'da büyük keşif: 47'nci Tümülüs gün ışığına çıkarıldı