hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dumanlı ve Karaca geceyi adliye mescidinde geçirdi

    Dumanlı ve Karaca geceyi adliye mescidinde geçirdi
    expand

    Tutuklanma talebiyle dün sabah saatlerinde mahkemeye sevk edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin sorgusu tamamlandı. Mahkeme sonrası Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran ile Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahkeme sorguları tamamlanan 12 kişinin geceyi mescitte geçireceklerini söyleyen Avukat Fikret Duran, "Hakim Bey değerlendirmesini yapıp yarın saat 14.00'te nihai kararı açıklayacağını ifade etti. Kaldıkları nezarethaneler soğuk olduğu için avukatlar tarafından nezarethane yerine mescitte kalınması teklifinde bulunuldu. Hakim bey bu talebi uygun gördü" dedi.

    14 Aralık operasyonunda karar 14.00'de açıklanacak

    Ekrem Dumanlı'nın son durumuyla ilgili bilgi veren Avukat Hasan Günaydın ise, "Sevgili dostlar, hepinize hayırlı geceler diliyorum. Biraz önce sorgu tamamlandı. Hakim, yarın saat 14.00 itibariyle tüm sanıklar ve şüpheliler ile ilgili kararını açıklayacağını belirtti. Buna ilişkin tutanağını imzalayıp bize bildirdi. İmzalı tutanak elimizdedir. Dolayısıyla dün gece yaşadığımızın bir benzeri durumu yaşamak istemediğimizi ifade etti. Dün gece gerçekten çok farklı bir yaklaşımla yaklaşıldı. Bize hangi saatte ne yapılacağının hiçbir bilgisi verilmedi. Ancak bir takım ajanslardan, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi bilgisi geçildi. Bugün itibariyle, bu sebeple biz özellikle buna ilişkin tutanağı istedik ve tebliğ aldık" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Türkiye, "2014'ün en kötü insan hakları olayları" listesinde

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow