hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Durmuş Yılmaz: "Siyaseti düşünmüyorum ama.."

    Durmuş Yılmaz: Siyaseti düşünmüyorum ama..
    expand

    Adı MHP'den milletvekili adaylığı için geçen eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz "CHP ve MHP'den davet geldi ama siyaset benim kaldırabileceğim bir yük değil. Gergin ve kavgalı ortamda siyaseti düşünmüyorum. Ancak yine de düşünmek için zaman var" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görev süresi dolunca da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ekonomi başdanışmanı olarak Çankaya Köşkü’ne çıkan  Yılmaz, Gül’ün görev süresinin dolmasıyla birlikte Köşk’ten ayrıldı. Yeni görevi, TOBB’un düşünce kuruluşu Türkiye -Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nda (TEPAV) Direktörler Kurulu Üyeliği oldu. Son günlerde yaşadığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı ‘faiz’ tartışmasıyla, siyaset ve milletvekilliği teklifleriyle gündemde olan Durmuş Yılmaz, Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'e konuştu. Kamu görevlisi olmadığı için istifa etmesi gerekmediğini dile getiren Durmuş Yılmaz şunları dile getirdi :

    Sıradan emekçi bir adamım istifa etmem gerekmiyor

    Açıkçası hem MHP’den hem de CHP’den teklif geldi. Ancak ne yalan söyleyeyim, ben bu işe pek istekli değilim. Siyaset çok zor bir iş. İstifa konusu da söylediğiniz gibi. Malum kamu görevlisi değilim. Sıradan emekçi bir adamım. Siyasete girmek için istifam gerekmiyor.


    - Siyasetin sizin deneyiminizde bir isme ihtiyacı olduğunu düşünmüyor musunuz?

    Bana sorarsanız siyasetin hiç kimseye ihtiyacı yok. Baksanıza her yer dolu. Her yer dolup taşıyor. Bana ihtiyaç yok.

    Durmuş Yılmaz MHP'den aday mı oluyor?


    "Siyasete girersem sözümün hiçbir ağırlığı kalmayacak"

    Bulunduğum ortam ve deneyimim itibariyle yaptığım değerlendirmeler tamamen objektif nitelik taşıyor. Siyaset yapmıyorum. Doğru bildiğimi söylüyorum. Beni doğru tanıyanlar da sözlerimin arkasında siyaset aramıyor. Oysa siyasete girersem bir etiketim olacak. Siyasi bir kimliğim olacak. Yine aynı şeyleri söyleyeceğim, ancak bu sefer sözlerimin ağırlığının olmayabileceği endişesini taşıyorum. Böyle bir risk ne yazık ki var.

    "İstekli değilim, yine de düşünmek için süre var"

    Siyaset teklifi almak güzel. Teklif getirenlere, gönderenlere çok teşekkür ediyorum. Onları kırmak istemem. Ancak siyaset benim kaldırabileceğim bir yük değil. Siyasetin gergin, kavgalı ortamı benim mizacıma uygun değil. Bu nedenle siyasete sıcak bakamıyorum. Açıkçası siyasete hiç de istekli değilim. Ancak yine de düşünmek için zaman var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow