hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Duygun Yarsuvat: Fetullah Gülen'i ABD çağırdı

    Duygun Yarsuvat: Fetullah Güleni ABD çağırdı
    expand

    Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, CNN Türk'te gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Daha önce Şike Davası ile ilgili olarak ortaya attığı "50 milyon dolar" iddası ile ses getiren Yarsuvat, bu kez daha net cümlelerle daha vurucu açıklamalar yaptı. Şike ve Balyoz gibi davaların 'cemaatci polisler' tarafından yapılan komplolar olduğunu ve amacın ise 'orduyu ortadan kaldırmak' olduğunu iddia eden Yarsuvat bir iddia daha ortaya attı: "Gülen'i zaten oraya ABD çağırdı".

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın CNN Türk'te yayınlanan, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu Keyfi programında yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde;

    "Bu komployu yapan kim? Cemaatci polisler"

    Cemaatci polisler sadece Aziz Yıldırım'a  yapmadı bu komployu. Balyoz Davası gibi bir dava yarattılar. Sahte deliller üreterek, kendi bilirkişileri vasıtasıyla insanlar yargılandı. 265 kişi bu davada yargılandı ve çoğu üst rütbeli subaylardı.

    "Amaçları orduyu ortadan kaldırmaktı"

    Bence amaçları orduyu ortadan kaldırmaktı. Bence başardı da... Ordunun haline bakın...Fetullah Gülen ABD'ye gitti. Gittiği tarihe bakın?

    Gülen'in amacının dini esaslara göre kurulmuş bir devlet yapısı olduğunu düşünüyorum. Yanılabilirim. 1971 senesinde yaptığı bir açıklamada 'altın nesil yetiştireceğiz' demiştir. Yurt içindeki okullar, evler yurtlar... Kendisine güvenen bir gençlik yaratmıştır. Bu gençlik bugün idari mekanizmada belli mevkilere yerleştrilmiştir. Mülkiye, askeriye ve yargıya adam yetiştirmek istemişlerdir. Askeriye konusunda fazla başarılı olamamışlardır ama yine de vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Duygun Yarsuvat'ın katıldığı programın tamamı...

    Hükümetin attığı adımlar

    Hükümetin bu konuda adımlar haklı mı haksız mı beni alakadar etmez. Ben bir durum tespiti yapıyorum.

    "Gülen'i ABD çağırdı"

    Gülen'in iade edilmesi konusu... Siyasi amaçlı bir davada iade edilmez. Dava siyasiyse iade edilmez. Cumhurbaşkanı'nın deport edilsin demesi de zaten bu yüzden. Ama Gülen'i zaten ABD çağırdı oraya.

    Duygun Yarsuvat: "Fenerbahçe'ye komplo yapıldı"

    İstanbul'da deniz beşik gibi sallanıyor!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow