hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitim Fakültelerine sözlü sınavla öğrenci alma kararı

    Eğitim Fakültelerine sözlü sınavla öğrenci alma kararı
    expand

    Antalya'da devam eden 19. Milli Eğitim Şurası'nda görüşülen dört ana başlıktan biri olan öğretmen niteliğinin artırılması programında, eğitim fakültelerine öğrencilerin sözlü sınavla alınması yönünde komisyon kararı alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    19. Milli Eğitim Şurası'nda, "Öğretmen Niteliğinin Artırılması" konusu üzerine yapılan görüşmelerde komisyon, Eğitim Fakültesi'ne girecek öğrenciler için ilginç bir karar aldı. Komisyon kararına göre, eğitim fakültelerine alınacak öğrenciler sözlü sınavla seçilebilecek.

    Erdoğan'ın gençliğini anlatan "Kasımpaşalı" romanının kapağı çalıntı çıktı

    Şurada öğretmen niteliklerinin artırılması konusunda Türk Eğitim Sen'i temsil eden Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan, şimdiye kadar tüm şuralarda olduğu gibi iktidarın belirlediği konularda sadece bakanlığın belirlediği akademisyenlerin hazırladığı konuların görüşüldüğünü söyledi.

    Abdullah Öcalan: "Taslak kabul edilmezse çekilirim"

    İçinde olduğu komisyonda eğitim fakültelerine girişte sözlü sınav getirilmesiyle ilgili bir teklif olduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu:

    "Bizim itirazlarımıza rağmen bu kabul edildi. Bunların mahsurlarını anlattık. 'Sözlü sınav' demenin torpil olduğunun, bakanlığın okul idarecileri atamalarında görüldüğünü, haksız atamaların hep geri dönmekte olduğunu, sözlü sınavla öğrenci almanın siyasi güç değiştikçe, dengeler değiştikçe, kim güçlüyse onların tanıdıklarının, çocuklarının, akrabalarının eğitim fakültelerine girebileceğinin mahsurlarını anlattık, ama buna rağmen kabul edildi."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İranlı yönetmenin "Muhammed" filmi İslam dünyasını karıştırdı

    Berkin'in annesini yuhalattı çünkü annesine küfredildi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow