hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekmeleddin İhsanoğlu, Efkan Âlâ'ya ateş püskürdü

    Ekmeleddin İhsanoğlu, Efkan Âlâya ateş püskürdü
    expand

    Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, katıldığı bir TV programında çözüm süreci ve "paralel yapı" ile mücadele adı altında yürütülen bürokrasideki atamalara ilişkin mesajlar verdi. Çözüm sürecinin Meclis'in de katılımıyla milli mutabakatla sürmesi gerektiğini belirten İhsanoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'yı da çok sert eleştirdi. Âlâ'nın bir TV programındaki, "Hz. Muhammed’in Mekke’nin fethi sırasında gurura kapıldı ve Allah tarafından uyarıldı” şeklindeki sözleri için, “Haşa. Sadece edep ya hu denir buna. Bu ifade böyleyse, sümme haşa, sümme haşa” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Samanyolu Haber TV'de Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu'nun gündeme dair sorularını cevapladı. İhsanoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'nın geçtiğimiz günlerde bir sahur programında söylediği “Hz. Muhammed’in Mekke’nin fethi sırasında gurura kapıldı ve Allah tarafından uyarıldı” şeklindeki sözleri için ise “Haşa. Sadece edep ya hu denir buna. Bu ifade böyleyse, sümme haşa, sümme haşa” diye konuştu.

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Efkan Âlâ’nın sözleri için ne dedi?

    Bebeğin anne karnındaki mucize görüntüleri

    "Yüzlerce, binlerce memur, hakim, polis bunlara yapılanlar revai hak mıdır?"

    Türkiye'nin son dönemde yaşadığı 17 Aralık süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, binlerce polisin, hakimin ve savcının yerinin değiştirilmesinin endişe verici olduğunu dile getirdi. İhsanoğlu, şunları söyledi:

    "Bu tablo büyük endişe verici bir tablo. Hukuk kurallarının dışına çıkıldığı bir intiba var. Bu insanlar eğer suç işlemişlerse elbette usulüne uygun olarak disiplin cezaları vardır. Devlet memurlarının bağlı olduğu yönetmelikler kanunlar var. Ama bir şüphe ve iddia üzerine bir insanı alıp oradan oraya bir iki günde bir vilayetten başka bir vilayete verildiğini gördük. Ve bunlar hakkında hiçbir dava açılmış değil. Mahkemeye sunulmuş değil. Yargı kararı yok, iddia yok, suç yok, delil yok, hüküm yok. Bu da şunu ortaya koyuyor: Türkiye'nin adalet sistemini yeniden ıslah etme. Kanun hakimiyetini yeniden kurma. İnsanların kanunlar karşısında eşit sayılması lazım geldiğini ve hiç kimsenin bir imtiyaz sahibi olmama durumu. Bugün Fransa'da eski Cumhurbaşkanı bazı iddialar şüphelerden dolayı sorgulandı ve dava açıldı. Herşey şeffaf oldu. Bizde neden şeffaf olmuyor. Niye biz şeffaflıktan çekiniyoruz. Hukuk davaları siyasi argümanın yerinin olmaması lazım. Gördük öbür davaları Yargıtay bozdu, Anayasa Mahkemesi bozdu. İnsanlar içeride ömürlerini çürüttüler. Çıktılar, şimdi bu insanlara yapılan muamele revai hak mıdır? Bu yüzlerce, binlerce memur, hakim, polis bunlara yapılan nameler revai hak mıdır? Bu büyük bir zulümdür. Bu zulmün bir an evvel bitmesi lazım. Bu insanların suçları varsa mahkemeye verilsin.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Omega 3'ün faydaları

    "Türkiye artık karanlık sayfaları görmek istemiyor"

    Çözüm süreci için Güneydoğu'nun değişik illerine gideceğini söyleyen İhsanoğlu, Türkiye'nin artık kan görmek istemediğini belirterek, “Türkiye'nin bu sorunu çözmesi lazım. Türkiye artık bu karanlık sayfaları görmek istemiyor. Biz bu problemi çözme imkânına sahibiz. Oturarak, konuşarak tartışarak halletmeliyiz, kavga ile silah ile olmaz. Barış görüşmelerinin meclise gelmesi ve milli mutabakatla çözülmesi gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Demirtaş centilmen biri''

    İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı adaylarından Selahattin Demirtaş'ın centilmen biri olduğuna değinerek, kendisini makamında ziyaret ettiğini ve başarılar dilediğini belirtti.

    Başbakan Erdoğan ile şartların uygun olması halinde canlı yayına çıkabileceğini ifade eden İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı makanına çıkacak kişinin o makama layık olması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu yüce makama seçilecek insanların o makama layık olmasalar millet onlara nasıl bakar? O makam Türk milletinin en yüksek makamı, o makama saygı babında bulunulması gerekir. Şimdi eğer cumhurbaşkanı oturduğu yerde anayasada olmayan yetkileri kullanmak isterse kendi gündemini kullanmak isterse sistem kilitlenir" şeklinde konuştu.

    "Ülkemizin insanları kaçırılıyor açıklama yok"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhsanoğlu, açıklamalarını şöyle devam etti:

    "Çok üzücü bir şey, mesela Beyrut'taki pilotlarımız esir alındılar, bir tek uçan THY değil ki Avrupa'dan uçaklar gidiyor, Afrika'dan gidiyor, ama bizim TIR şoförleri tutuklanıyor. Bu herhalde bizim biraz itibarımızla ilgili bir promlem. Bizim politikalarımızla ilgili. Hükümetle ilgili bir açıklama bekledim ama bir ses çıkmadı, Ülkemizin insanları kaçırılıyor ve bir açıklama gelmedi. Bu soruyu ben de ona sordum. Ben seçileceğimden eminim. Çünkü bu miletin yeni bir sese yeni bir nefese yeni bir ruha ihtiyacı var. Bu millet kararını vermiştir. Ben o kararı biliyorum. Sevgi, saygı ve birlik tohumları ekiyorum."

    "Yurtdışındaki okullar medar-ı ifitharımız"

    İhsanoğlu, programda Gülen cemaatinin yurtdışındaki Türk okullarıyla ilgili de "Bu okullar bir Türk olarak bizim medar-ı iftiharımızdır" dedi.

    Beşiktaş'ta içki içenlere saldırı

    Beşiktaş'ta içki içenlere saldıranlar serbest bırakıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow