hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan Kuran'ı Kerim açıklaması

    Ekmeleddin İhsanoğlundan Kuranı Kerim açıklaması
    expand

    Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, kendisine yöneltilen "Çankaya'ya çıkarsanız Kuran'ı yasaklayacağınız söyleniyor" şeklindeki soruya açıklık getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, CNN Türk'te yayınlanan Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı. Hakkında merak edilen soruları yanıtlayan Ekmeleddin İhsanoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Trabzon'da namaz çıkışında bir kişinin yanına gelerek, "Çankaya'ya çıkınca Kuran'ı yasaklayacağınız söyleniyor" şeklinde soru sormasının hatırlatılması üzerine açıklama yapan Ekmeleddin İhsanoğlu ilginç bir açıklamada bulundu.

    Yanına gelen kişinin sorusuna, "'Cumhurbaşkanı olursanız Kuran'ı yasaklayacağınızı söylüyorlar' dedi. Ben de yanıt olarak, Sen hafızlık yaptığını söylüyorsun. Ben Çankaya'ya çıktığım zaman senden Kıraat-ı Aşere* isterim dedim anlamadı. Ona kim bunları sorduruyorsa onların düşünmesi lazım." dedi.

    EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NDAN 'EKMEK' SORUSUNA SERT YANIT

    Kıraat-ı Aşere nedir?
    Kıraet okuma anlamına gelen 'karae'(قرأ) fiilinden semai bir mastardır. Kur'an terminolojisinde ise kıraet, Kur'an'ı okuma konusunda önder sayılan imamlardan her birinin okuyuşta takip ettikleri yoldur. Kur'an'ın kendisinde, kıraet imamları arasında ittifak bulunmakla beraber, okunuş tarzında ihtilaf vardır. Bu ihtilaf harflerin söylenmesinde veya çıkarılış şekillerinde görülmektedir. Sahabenin üzerinde icma' ettiği tevatür derecesine ulaşmış kıraetlerin sayısı on tanedir. Bunlara 'el-Kıraet el-Aşr' (on kıraet) adı verilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EKMELEDDİN İHSANOĞLU İFTARINI CNN TÜRK'TE YAPTI...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow