hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan takipçisine 'tahrik' yanıtı

    Ekmeleddin İhsanoğlundan takipçisine tahrik yanıtı
    expand

    Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, twitter'daki bir takipçisinin 'tahrik' sorusuna yanıt verdi. İhsanoğlu'nun yanıtı, twitter kullanıcılarını da şaşırttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Haraket Partisi (MHP)'nin uzlaşı adayı olarak cumhurbaşkanlığı seçimine katılacak olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, sosyal medyayı da etkin olarak kullanıyor. Twitter'daki hesabının netleşmesinden itibaren yaptığı ziyaretlerden fotoğraflar paylaşıp bilgilendirmelerde bulunan İhsanoğlu, bu kez bir takipçisinin sorusuna yanıt verdi.

    Ekmeleddin İhsanoğlu mal varlığını açıkladı

    Daha önce herhangi bir twitter sorusuna yanıt vermeyen Ekmeleddin İhsanoğlu, kendisi için bir ilki yaşamış oldu. Sosyal medya hesapları bulunan siyasi parti liderleri, bu hesapları bilgilendirme yapmak haricinde kullanmıyor.

    cnnturk.com'un haberi ile sordu
    Twitter'da '@DurBirDinlee" hesabını kullanan kişi, Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na, cnnturk.com'da bulunan bir haberdeki ifadelerine ilişkin soru yöneltti. İhsanoğlu'nun Sivas katliamına ilişkin ifadelerinin yer aldığı haberde, "Bugün güzelliklerle dolu tarihimizin kara lekelerinden birinin yıl dönümüdür. 21 sene önce ülkemizde 30'a yakın insanımız kurban edildi. İki şeyden dolayı kurban edildi; kara taassup ve tahrik. Bin senedir bu topraklarda beraber yaşayan insanlar, bu kara taassubun ve tahrikin neticesinde böyle bir facia yaşıyorlar. Maalesef tarihimiz facialarla doludur." diyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

    Bu tweetin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak da olaya müdahil olarak, İhsanoğlu'nun iyi bir mesaj yayınladığını ifade ederek, "İlle de kusur bulmak için kelimeyi kullandığından bağımsız çarpıtmak niye?" demişti.

    İhsanoğlu'nun bu açıklamasındaki 'Tahrik' kelimesinin hangi kasıtla kullanıldığını soran takipçisi İhsanoğlu'ndan, "Huzur ve sükûn istemeyen fanatik grupların felakete yol açtığını kastettim. Tahrik, hiçbir canlıya zarar vermenin özrü olamaz @DurBirDinlee" yanıtını aldı.

    TAKİPÇİDEN KARŞI YANIT
    İhsanoğlu'nun kendisine verdiği yanıtın ardından bir kaç tweet atan takipçisi, Sivas katliamı için daha net ve kararlı açıklamalar beklediklerini ifade ederek, "Bu şekilde açıklama yapıp akılda soru işaretlerine mahal vermemek çok daha sağlıklı olmaz mıydı? Sadece tahrik demek havada kaldığı gibi sanki o fanatik grupların birbirini tahrik etmesi yapılan katliama kılıf bulmak gibi algılanabilir. Sivas katliamı gibi hassasiyetimiz olan acı bir olayda daha net ve daha kararlı söylemler ve de icraatler bekliyoruz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EKMELEDDİN İHSANOĞLU KİMDİR?

    EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN RESMİ TWITTER HESABI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow