hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekrem Dumanlı'dan operasyon açıklaması

    Ekrem Dumanlıdan operasyon açıklaması
    expand

    Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, 14 Aralık Operasyonu'na ilişkin Zaman Gazetesi'nde basın açıklaması yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Özgür Basın susturalamaz" şeklinde sloganlar eşliğinde açıklamasına başlayan Dumanlı, Cuma Günü Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gittiğini anlatarak, avukatlarının Başsavcı Hadi Salihoğluyla görüştüğünü belirtti.

    "Başsavcı Hadisalihoğlu'nun avukatlarına "Böyle bir şey yok" dediğini ve yazılı belge verdiğini aktaran Dumanlı, "Ya Başsavcı yalan söylüyor ya da Başsavcı'nın haberi olmadan bir takım işler oluyor. Biz hakkımızda soruşturma olduğunu duyunca tweet attık, fotoğraf paylaştık, "Biz buradayız, buyrun gelin" dedik diye konuştu.

    Arınç'tan Zaman'a operasyon yorumu: Vahim, umarım aslı çıkmaz

    "Düğüne gider gibi hazırlandık"

    Emniyet mensuplarının gazeteye gelmesi üzerine "Düğüne gider gibi hazırlandık" diyen Dumanlı, "Gözaltına alınacak kişi burada bekliyor. Lütfen gelin emaneti alın. Burada sizi bekliyorum" dedi.

    "Çok ayıp diyorum"

    Bazı televizyonların operasyonu "Paralel" alt yazısıyla vermesini eleştiren Dumanlı, "Çok ayıp diyorum. Paralel yapı olduğuna dair karar mı var? Haberciyseniz haber yapın. 20 yıldır gazetecilik yaptım. 10 yıldır Zaman Gazetesinde çalıştım. Bu zamana kadar herkesle görüştüm. Röportajlar yaptım" dedi.

    "Paralele baskın, darbe diye bir şey yok"

    Basın mensuplarına seslenen Dumanlı, "Korkmayın korkmanın sonu yok. Televizyonlarda sabah telaşına geldi diye düşünüyorum. "Paralele baskın", "darbe" diye bir şey yok. Basın özgürlğüne resmen darbe yapılmaktadır. Hukuksuzdur" ifadelerini kullandı.

    "Gelin, çayımızı için sonra nereye gideceksek gidelim"

    Emniyet yetkililerine seslenen Dumanlı, "Hakkımda gözaltı kararı çıkartmışsınız. Gelin, çayımızı için sonra nereye gideceksek gidelim. Allah hakkın yanındadır. Zalimin yanında değildir. Bugünlerde geçer. Demokrasiye sahip çıkalım" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow