hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elif Sultan Kalsen'in ailesi: ''Kızımız değil''

    Elif Sultan Kalsenin ailesi: Kızımız değil
    expand

    Sultanahmet'te Turizm Şube Müdürlüğü'ne canlı bombalı saldırıda bulunan Elif Sultan Kalsen'in ailesi Adli Tıp'ta kendilerine gösterilen cansız bedenin kızlarına ait olmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sultanahmet'te, dün akşam Turizm Polisi Şube Müdürlüğü'nde bombalı saldırı eylemini gerçekleştiren kadının cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda bekletiliyor.  Bombalı eylemi gerçekleştiren kişinin Elif Sultan Kalsen olduğu haberi üzerine cenazeyi teşhis etmek için Adli Tıp Kurumu'na Kalsen'in annesi ve babası geldi. Mehmet ve Şirin Kalsen çifti avukatlarıyla birlikte Adli Tıp Kurumu'ndaki güvenlik görevlileri tarafından içeriye alındı. 

    Sultanahmet Meydanı'nda polise bombalı saldırı

    "Ceset Elif Sultan Kalsen'e ait değil"

    Yaklaşık yarım saat sonra Adli Tıp Kurumu'ndan çıkan aile adına gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukat Ebru Timtik, bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin cesedinin Elif Sultan Kalsen'e ait olmadığını belirterek, "İçeride savcı beyin nezaretinde bize bir kadın cesedi gösterildi. Beyaz tenli, 163 cm boylarında bir kadın cenazesiydi gördüğümüz. Elif Sultan Kalsen'in annesi ve babası geldiler. O kadının cesedine baktılar. Ancak o kadının cesedi Elif Sultan Kalsen'e ait değil" dedi. 

    Canlı bomba eyleme böyle gitti! 

    "Ailesi irtibat kuramamış"

    ''Elif Sultan Kalsen'in nerede olduğunu biliyor musunuz'' sorusuna Ebru Timtik, "Bu konu hakkında bir bilgim yok. Ailesi kısa bir zaman önce irtibat kuramamış. O yüzden emin olamadılar. Basında oluşan haberlerden ötürü emin olamadılar. Bu sebeple biz de gelip emin olmak istedik" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalsen ailesi, daha sonra Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı.

    Sultanahmet'te canlı bomba saldırısının izleri 

    Adli Tıp'a gelen 6 kişi yaka-paça gözaltına alındı

    Sultanahmet'deki canlı bomba olan kadının cenazesi için Adli Tıp Kurumu'na gelen 6 kişi polis tarafından yaka-paça gözaltına alındı. Gruptan bazıları, "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" şeklinde slogan attı. Gözaltına alınan grup sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sultanahmet'te bulunan Turizm Şube Müdürlüğü'ne yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden kadının cenazesi dün akşam saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti. Bunun üzerine polis Adli Tıp Kurumu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Ölen kadın bombacının cenazesi için gelen 2'si kadın 6 kişinin polis önünü kesti. Polis, kimlik kontrolü yapmak istedi. Kimliklerini göstermek istemeyen grup ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Polis, grubu yaka-paça gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan bazıları, "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" şeklinde slogan attı. Polis aracına güçlükle bindirilen grup, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow