hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engellilere ücretsiz yaz okulu

    Engellilere ücretsiz yaz okulu
    expand

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Döşemealtı'nda hizmet veren Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bu yıl ilk kez Engelsiz Yaz Okulu açıldı. 7 branşta açılan yaz okulunda 200 engelli öğrenci eğitim görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in 2007 yılında temelini attığı Türkiye'nin en büyük engelli merkezinden biri olan Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, yeniden yapılanmasıyla engellilere yönelik aktif hizmet vermeye başladı. Bu kapsamda ilk kez engelli öğrencilere yönelik ücretsiz yaz okulu düzenlendi. 1'inci Engelsiz Yaz Okulu yoğun ilgi gördü. Dans, yüzme, el sanatları, müzik, spor, bilgisayar ve sosyal ve kültürel aktiviteler olmak üzere 7 branşta açılan Engelsiz Yaz Okulu'na 200 öğrenci kayıt yaptırdı.

    Hem spor hem eğlence

    45 dakikalık seanslardan oluşan eğitimlerde, engelli çocukların yanı sıra onları bekleyen ailelerinin de vakit geçirmesi sağlanıyor. Engelli öğrenciler eğitimlerde neşeli dakikalar geçirirken, bir yandan da eğitim alıyor. Ücretsiz verilen eğitimlerde ailelerde memnuniyetini dile getirirken, "Çocuklarımız burada çok güzel vakit geçiriyor. Evde sıkılmadan, yaz günlerinde hem burada eğitim alıyorlar, hem de sosyal aktivitelerle eğleniyorlar. Başkan Menderes Türel'e böyle bir imkanı bize sağladıkları için teşekkür ediyoruz" dedi. 1'inci Engelsiz Yaz Okulu 29 Ağustos'ta sona erecek.

    Cumhurbaşkanlığı Seçimi - TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI’NI SEÇİYOR!

    Mutlaka izlemeniz gereken 100 film

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow